לפעמים אנחנו רוצים לאכול סלט אבל נמאס לנו שהוא יהיה "אותו דבר"…
כאן יש 7 טיפים שישדרגו את הסלט.
שתרגישו שאתם אוכלים במסעדה ולא בבית. 🙂
שדרוג 1 – הוא מלך!
אגוזי מלך קצוצים מוספים מלא טעם לסלט.
במיוחד אם זה סלט ששמנו בו קוביות פטה…
אפשר לקצוץ אותם עם סכין ישירות מעל הסלט.
או לשים בשקית ולדפוק עם קופסאת שימורים מעל (יותר מהיר ויעיל מפטיש שניצלים).
ואז תהיה גם כמות לפעם הבאה.
שדרוג 2 – הפחמימה בתוך הסלט
לחתוך פרוסת לחם או פיתה לקוביות.
לטגן עם מעט שמן זית וזעתר במחבת.
זה נותן אווירה של סלט במסעדה. 🙂
שדרוג 3 – כך הולכים הגרעינים..
אפשר להוסיף מלא סוגי גרעינים לסלט כדי להשביח את הטעם..
גרעיני דלעת, גרעיני חמניות, שומשום ואפילו שקדים פרוסים.
(אם הגרעינים טבעיים ולא קלויים – נקבל מהם את הערך התזונתי המקסימלי).
שדרוג 4 – גם קלוי יוצא טוב בסלט
זה שדרוג שדורש קצת חשיבה קדימה…
בתחילת שבוע או במוצ"ש.
חותכים ירקות: בטטה, קישוא, חציל, פלפלים בצבעים שונים, מה שאוהבים..
מוסיפים מעט שמן זית וקולים 20-30 דקות.
ככה שמים בקופסא במקרר ונהנים מהם כל השבוע. 🙂
שדרוג 5 – נע נע נע נענע
אם מכינים סלט ירקות קצוץ או סלט ירקות עם גבינה.
אפשר לקצוץ גם כמה עלי נענע בפנים. 🙂
נותן שדרוג ומדגיש את הטעמים… יאמי! 🙂
שדרוג 6 – יש פחמימה בריאה בסלט שלי!
מה זה פחמימה בריאה? בורגול!
שמים כמה כפות בורגול בקערה, שופכים מעליהם מים רותחים.
ומכסים למשך 5-10 דקות.
אחרי שמכינים את הסלט – מסננים ומוסיפים.
ככה חוסכים את הלחם בצד. 🙂
שדרוג 7 – איך להכניס כתום לסלט
טיפ ממש פשוט וקליל…
גזר בסלט מוסיף המון אבל זה ירק כל כך קשה שמצריך המון עבודת שיניים…
אז הנה פתרון ממש ממש פשוט..
אפשר לקלף את הגזר בקולפן במקום לחתוך או לגרר אותו.
זה נותן פרוסות דקות של גזר שמתערבבות טוב יותר בסלט.
מקווה שהטיפים יעזרו לכם!
מוזמנים לספר לי איך יצא!
מוזמנים להסתכל על מגוון הסלטים שיש כאן בבלוג– תהנו!