איך אפשר להתארגן לליל הסדר מבלי ליפול מהרגליים?
בין אם אתם מארחים או מתארחים – פסח זו תמיד תקופה מאוד עמוסה.
אז איך אפשר להכין אוכל בכיף מבלי להתעייף?
כתבתי עבורכם את ארבעת הטיפים שלי תמיד עוזרים במטבח:
טיפ 1 – תכנון מראש
עדיף לתכנן מראש מה בדיוק אתם הולכים להכין – כלומר לכתוב תפריט מראש.
התפריט יכול להיות לליל הסדר או ליום המחרת (שאותו לפעמים שוכחים מרוב לחץ 🙂 ).
בתפריט נכתוב את מספר המוזמנים ואת המנות שאנחנו רוצים להכין.
טיפ 2 – בניית לו"ז מסונכרן
זה טיפ שהוא ממש תורה שלמה אבל לדעתי זה יכול לחסוך משמעותית את הזמן שמבלים במטבח.
אחרי שקבענו מה אנחנו צריכים להכין – מסתכלים על כל מנה ורואים מה הפעולות שצריך לעשות כדי להכין אותה.
למשל: אם אני רוצה להכין ארטישוק ממולא.
אז הפעולות הן: 1 – להפשיר את הבשר, 2 – לקצוץ פטרוזיליה, 3 – לגרר גזר, 4 – לערבב את כל חומרי הבלילה וכו'…
זה לוקח זמן לכתוב על כל המנות אבל אז אפשר לראות מה צריך לעשות היום, מחר ומחרתיים.
אם היום אני רוצה להפשיר את הבשר וגם להכין מראש את כל חומרי הבלילה לבשר כדי לחסוך זמן מחר וכו'.
טיפ 3 – נוחות במטבח
כשאנחנו נכנסים לבשל עדיף להקל עלינו במה שאפשר אז לזה יש כמה פתרונות:
תלבשו בגדים ונעליים נוחים לעבודה במטבח.
שימו מתחת לרגליים שטיח – מאוד עוזר ומקל על העמידה.
שימו קערת זבל לידיכם וזרוקו כל דבר לתוכה במקום לרוץ לפח כל פעם.
תניחו את הדברים שאתם צריכים כל הזמן קרוב אליכם – כמו התבלינים למשל.
תנוחו מדי פעם! תשתו קפה ותעשו הפסקה.
טיפ 4 – משתפים את הילדים
ילדים בכל גיל אוהבים להכנס למטבח אז אפשר להעזר בהם בהחלט.
אפשר להכין איתם מתנות לאורחים או למארחים כמו עוגות אישיות כמתנה לחג.
הם גם יכולים לסדר את שולחן החג: לערוך, לקשט, לארגן.
והכי חשוב – תהנו בחג! תבלו עם המשפחה והחברים.
שיהיה לנו חג שמח וכשר. 🙂