המצרכים-
כוס אחת בלבד של שעועית בובס / 250 ג”ר (לפני בישול), תספיק לכמות די גדולה של
תפוחי אדמה ועוד נשאר לי מעט עודף ששמרתי כממרח, אם אתם רוצים כמות קטנה יותר, תפחיתו מהכל.
3 כפות מיונז
3 כפות לימון
חצי כפית עד כפית כורכום
רבע כפית פלפל שחור
מלח שחור או רגיל לפי הטעם
5 כפות עירית קצוצה היטב (עוד לפני הבלנדר)
וממש מעט מים עד שמגיעים למרקם רך אבל יציב
גירסא שניה ללא המיונז-
כוס אחת בלבד של שעועית בובס / 250 ג”ר (לפני בישול), תספיק לכמות די גדולה של תפוחי אדמה ועוד נשאר לי מעט עודף
ששמרתי כממרח, אם אתם רוצים כמות קטנה יותר, תפחיתו מהכל.
7 כפות שמנת צמחית
3 כפות לימון
חצי כפית עד כפית כורכום
רבע כפית פלפל שחור
מלח שחור או רגיל לפי הטעם
כפית קטנה שטוחה של חרדל
3 כפות שמן זית
5 כפות עירית קצוצה היטב (עוד לפני הבלנדר)
וממש מעט מים עד שמגיעים למרקם רך אבל יציב
אופן ההכנה-
1. הכנת הממרח-
את השעועית נבשל במים רותחים עד לריכוך, למי שממש ממש רוצה להקפיד אפשר לאחר הקירור לשלוף בקלות רבה את קליפות השעועית שממש יתקלפו מעצמם ונקבל מרקם חלק ונעים יותר, אבל ממש לא חובה.
את כל מרכיבי הממרח נטחן לממרח אחיד וחלק, הקפידו על המרקם כי נשתמש בשקית זילוף ובלי מרקם חלק זה לא יעבור חלק בפיית הזילוף.
2. נעבור להכין את תפוחי האדמה,
נדליק כבר מעכשיו את התנור ונחמם ל-180 מעלות.
נשתמש בערך ב-10 יחידות תפוחי אדמה מהסוג הקטן בצורה האובלית.
נשטוף היטב את תפוחי האדמה הקטנים שלנו, נחתוך להם את התחתית על מנת שנוכל להעמיד אותם יפה על המגש/צלחת הגשה, נפרוס כל תפוח אדמה באמצע (במותניים), נמרח היטב את תפוחי האדמה בשמן זית, רצוי עם היד לאחידות, נשמן גם את מגש האפיה, נניח את תפוחי האדמה כשהחלק הרחב החתוך כלפי מטה, נפזר מעל מעט מלח ונאפה למשך כחצי שעה על 180 מעלות, או עד לריכוך.
3. לאחר האפיה נקרר מעט ונשתמש בכפית וניצור גומה קטנה בתפוח שלנו, את הגומה נמלא בממרח, נשתמש בשקית זילוף או מכשיר זילוף אחר, נפזר מעל מעט פפריקה אדומה, בעיקר עבור הצבע וגם חתיכה ירוקה לבחירה, אני השתמשתי בעירית אבל אפשר גם פטרוזיליה או שמיר…
המתכון באדיבות-
לבלוג של נטלי- http://thevlog.co.il/
לפייסבוק- https://www.facebook.com/NatalieHoulding.theVlog.VEGANBLOG/