קרדיט לצלם: עודד כהן
ראש השנה כבר בפתח, ולכבודו מנה חגיגית שתגרום לכולם ללקק את האצבעות – שווארמה פטריות מלך היער על חציל שרוף. זה לא דומה לשום שווארמה שטעמתם קודם. למה? פטריות מלך היער!
פטריות מלך היער בעלות מרקם בשרני ומיוחד שמזכיר חזה עוף, ואף מתעלה עליו בזכות טעמו המיוחד – הן הופכות את המנה לגורמה לכל דבר.
בקיצור? הנאה מובטחת.
שווארמה פטריות יער על חציל שרוף – יאללה, מתחילים:
המצרכים-
6 פטריות מלך היער
1 בצל בינוני
1 כף שמן זית
1 שן שום
1 חציל בלאדי
כ-4 כפות טחינה גולמית (מומלץ מלאה(
צנוברים לקישוט
לבלילת השווארמה
4 כפות שמן זית
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית גריל עוף
1/2 כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה-
הבחירה בחציל הבלאדי היא בשל מתיקותו (המלצה עיראקית חמה).
1. חממו תנור על 250 מעלות, הניחו אותו במגש על נייר אפייה, נקבו כמה חורים בחציל בעזרת בסכין והכניסו לכ-20 דקות, עד שהחציל נחרך. אופציה נוספת, לשרוף על הגז במחבת, 10 לכל צד של החציל.
2. לחיתוך הפטריות, חתכו אותן ל 3 פרוסות, ומהן לרצועות של כ-3 ס"מ אורך על 1 ס"מ רוחב. בקערה שימו את כל רכיבי בלילת השווארמה (השמן והתבלינים), וערבבו. הוסיפו את רצועות הפטריות לבלילה, ובעזרת 2 כפות ערבבו עד לצביעת הפטריות בצורה אחידה.
3. חתכו את הבצל לרצועות של 1 ס"מ, לאורך, קצצו את השום, חממו מחבת עם כף השמן והוסיפו את הבצל. טגנו אותו כ5-7 דקות, עד להזהבה. הוסיפו את השום, וטגנו עוד כדקה. נוסיף את הפטריות למחבת ונטגן כ-15 דקות, עד להתכווצות של הפטריות מעט והתרככותן. לפטריות הללו לוקח זמן עד שהן מתרככות עד למרקם הנכון, בניגוד לפטריות האחרות.
4. הוציאו את החציל מהתנור, הורידו את החלק העליון, הוציאו מעט מבשר החציל כדי ליצור שקע קטן.
5. זלפו מהטחינה הגולמית על החציל, הוסיפו מהשווארמה, קצת צנוברים וזהו – אתם מסודרים! יש לכם מנה מפנקת של שווארמה פטריות יער על חציל שרוף. בחיי, האורחים לא יפסיקו לטרוף.
המתכון באדיבות-
מעיין בטעמים- הבלוג של מעין אמרן, בולגרית אוכל טבעוני, פעילה חברתית, במאית, תסריטאית ומפיקה בעולם הקולנוע והטלוויזיה. הבלוג שלי נולד בזכות אמא ז"ל – היא לימדה אותי לבשל ובזכותה הבנתי שאוכל טעים הוא בזכות תבלין האהבה שאתה שם כשאתה יוצר אותו.
לפייסבוק- https://www.facebook.com/maayanbeteamim/