ריבת תותים אמיתית היא פינוק שכיף שיש בבית.
כדי להכין ריבת תותים טובה – עדיף להשתמש בתותים קטנים ככל האפשר.
מצרכים:
600 גרם תותים טריים
300 גרם סוכר לבן (1 וחצי כוס)
1 כף מיץ לימון טרי
אופן ההכנה:
1. שוטפים את התותים, חותכים את העוקצים ומניחים בסיר.
2. מוסיפים את הסוכר והלימון מעליהם ומערבבים.
3. מניחים במקרר למשך הלילה.
4. מבשלים את התותים, בסיר ללא מכסה על אש נמוכה.
5. כשהריבה מתחילה להסמיך ומכבים את האש.
6. לוקחים צנצנת נקייה, שופכים לתוכה מים רותחים מהקומקום, מחכים שתי דקות ושופכים את המים.
7. מוזגים פנימה את הריבה.
8. מאחסנים את הריבה במקרר, הריבה מחזיקה למשך חודשיים- שלושה.
מה אפשר לעשות עם ריבת תותים? להכין עוגיות בצק פריך ולמלא בריבה 🙂