דווקא עכשיו בשיא הקיץ אפשר להכין ריבת פירות קיץ מיוחדת, טעימה ומרעננת 🙂
לריבה מוסיפים גם מיץ לימון שישמר אותה וגם גרידת לימון שמוסיפה לה המון טעם ורעננות.
הריבה יוצאת מתוקה, דביקה ומרעננת את הפה בכל ביס- מומלץ!
מצרכים:
1 ק"ג נקטרינות, אפרסקים לבנים, נקטרינות כתומות, אפרסקים כתומים
1 ק"ג סוכר
2 לימונים
5 עלי נענע
אופן ההכנה:
1. שוטפים את הפירות, מוציאים את החרצנים וחותכים לרבעים.
2. מכניסים את הפירות לסיר, שופכים מעליהם את הסוכר,
פחות כוס אחת של סוכר- כיוון שהוצאנו את החרצנים וזה השפיע על המשקל.
3. מערבבים, מוסיפים מיץ מלימון אחד.
4. מגררים עם החלק הדק של הפומפיה את הקליפה של שני הלימונים ומוסיפים.
5. מוסיפים את עלי הנענע.
6. מערבבים הכל ומכניסים למקרר למשך הלילה.
7. מבשלים למחרת עד לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל.
כל זמן הבישול- ללא כיסוי הסיר, אחרת הריבה תגלוש.
8. מבשלים כשעה, מערבבים מדי פעם.
9. מסירים מהאש, מעבירים לצנצנות סטריליות, סוגרים ושומרים במקרר.
צנצנות סטריליות- שטפו את הצנצנת, מלאו אותה במים רותחים מהקומקום עד למחצית הגובה,
שפכו ויבשו.
הריבה מחזיקה מעמד כחודשיים במקרר 🙂
מה אפשר לעשות עם ריבה? להכין עוגיות בצק פריך ולמלא בריבה 🙂
שלום רב,
הכנתי את המתכון, ובשלתי כשעתיים אך המרקם עדיין נוזל.
מה לעשות הלאה? אשמח לתשובה מהירה
היי נחמה,
אם הריבה מאוד נוזלית- שימי אותה בשמש עם חיתול בד מעל הסיר כדי למנוע
כניסת זבובים וככה היא תתאדה,
גם אחרי שהיא תתקרר- תראי שהיא הרבה יותר מוצקה..
ריבות חמות הן מאוד נוזליות ואחרי הקירור הם נהיות מוצקות יותר.
וגם, כמובן- ריבה שמכינים בבית היא מעט נוזלית יותר מריבות קנויות 🙂
מחכה לשמוע עדכונים!
סאלי