![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
---|
ריבת חלב ביתית היא אפילו לא מתכון.. אפשר להכין אותה מחלב מרוכז ביתי או קנוי,
והיא יוצאת טעימה מאוד ופחות מרוכזת ודחוסה מהקנויה 🙂
מצרכים:
1 קופסת שימורים של חלב מרוכז
או
צנצנת חלב מרוכז ביתי.
אופן ההכנה:
1. מניחים בסיר לחץ את החלב המרוכז, מכסים במים עד לאמצע הסיר.
2. סוגרים את הסיר ומבשלים כחצי שעה מהרגע שהמים רותחים (כשהסיר שורק).
3. סוגרים, מחכים שיתקרר ופותחים את הסיר.
4. מוציאים את הפחית/ הצנצנת, פותחים ומערבבים.
אם מכינים בסיר רגיל- מבשלים כשעה וחצי רצוף.
קניתי והכנתי בסיר לחץ,
לא הייתי בטוחה שיצא מזה משהו עד שפתחתי את הקופסא
וראיתי שהחלב שינה את הצבע והפך להיות יותר קרמלי
מעולה!! תהנו 🙂
מה זה קופסה? איזה סוג של קופסה?
החלב המרוכז מגיע בתוך קופסאת שימורים,
את הקופסא הזו, כמו שהיא סגורה- מכניסים לסיר לחץ עם מים.