![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
---|
רולדה מדהימה וכל כך קלה להכנה שזה הכי כיף.
המתכון כאן מפורט עם תמונות בכל שלב כדי שהיא תצא גם לכם ממש מדהימה. 🙂
את השוקולד והשמנת ממיסים יום לפני ושומרים במקרר ללילה.
מצרכים:
לרולדה:
4 ביצים, מופרדות
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס קמח תופח כשר לפסח
1 כפית תמצית וניל
למלית:
1 שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן ( 1 חבילה)
30 גרם תותים
אופן ההכנה:
יום לפני הכנת הרולדה – מחממים בסיר כפול את השמנת והשוקולד עד שהכל נמס ומכניסים למקרר ללילה.
1. מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
2. מקציפים את החלבונים – כשהם מתחילים להלבין, מוסיפים את הסוכר, עד לקצף ביצים יציב.
3. בקערה נפרדת מערבבים את שאר חומרי הרולדה.
4. מוסיפים את קצף הביצים ב- 4 שלבים, כל פעם קצת ומערבבים.
5. מערבבים בעדינות עד שהכל מתאחה.
6. שופכים את הבלילה לתבנית של התנור מרופדת בנייר אפייה, משטחים ואופים כ- 7-10 דקות, עד שהיא מקבלת צבע זהוב למעלה.
7. מוציאים מהתנור, ומיד מעבירים את הרולדה על מגבת נקייה ומגלגלים.
8. מכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
9. מקציפים את השמנת עד שהיא הופכת לקצפת יציבה, מוציאים קצת לקישוט הרולדה.
10. משאירים בצד 6 תותים יפים לקישוט ואת השאר מועכים במזלג ומוסיפים לקצפת.
11. פותחים את הרולדה בעדינות, שלא תשבר ומורחים עליה את המלית בנדיבות.
12. מגלגלים את הרולדה.
13. עם הקצפת הלבנה ששמנו בצד – עושים עיטורים על העוגה ומוסיפים את התותים.
ועם עוגה כזאת ברור שיהיה לנו חג שמח!!!
יש גם מתכון לטארט שוקולד ותותים ללא אפייה במיוחד לפסח! 🙂
עוגות לפסח קלות
תודה ענת!
שמחה שאהבת!