רוגעלך ממולא בנוטלה! איזה כיף להתעורר ככה בבוקר 🙂
מהמתכון יוצאים כ-30 רוגעלכים.
מצרכים:
לבצק-
1/3 כוס חלב חם
2/3 כוס חלב קר
2 כפות סוכר
1 וחצי כפות שמרים יבשים
500 גרם קמח ( 3 וחצי כוסות)
1 כפית מלח
1 חלבון
100 גרם חמאה מומסת
למילוי-
1 כוס נוטלה
לציפוי-
1 חלמון
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את החלב החם עם הסוכר, עד שהוא נמס.
2. מוסיפים את החלב הקר ומערבבים, מוסיפים את השמרים.
3. מניחים במיקרוגל ל- 5-10 דקות, לא מדליקים אותו!!!!
4. בקערה נפרדת, מניחים את הקמח, המלח, החלבון והחמאה.
5. מוציאים את קערת השמרים מהמיקרוגל, שופכים לקמח ומערבבים הכל.
6. לשים את הבצק, אם הוא דביק – מוסיפים עוד קמח.
7. עוטפים במגבת ומשאירים להתפחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו (10-20 דקות)
8. מרדדים את הבצק ומחלקים למלבנים, כל מלבן חותכים למשולשים.
9. מורחים נוטלה על כל משולש ומגלגלים, את הקצה מותחים מעט.
10. מדליקים את התנור ל- 200 מעלות.
11. מברישים כל מאפה בחלמון (כדאי לערבב את החלמון עם מעט מים)
12. אופים בתנור למשך 10-15 דקות.
13. בנתיים, מכינים את הסירופ סוכר: שמים בסיר את הסוכר והמים ומערבבים עד שהכל נמס.
14. כשהמאפים יוצאים מהתנור, מברישים אותם בסירופ סוכר.
אפשר גם להקפיא את המאפים כשהם עוד חמים, הם ישארו פריכים וטעימים אחרי ההפשרה.
יש גם מתכון למאפה תפוחים משגע!
חייבים חלב חם וחלב קר בנפרד?
כן, החלב החם זה כדי להמיס את הסוכר,
החלב הקר הוא בשביל שהשמרים יתפחו 🙂
מטעמי כשרות, אפשר לשים ממרח אחר חוץ מנוטלה?
כן, אפשר לשים ממרח שוקולד 🙂