קרעפלך ממולא בשר הוא תוספת נחמדה למרקים אבל אפשר גם להכין ממנו ארוחה שלמה בסיר אחד 🙂
את הקרעפלך מבשלים במים חמים ואח"כ מוסיפים לירקות המוקפצים ויש ארוחה טעימה בכמה דקות של עבודה.
מצרכים:
1 חבילת קרעפלך ממולא בשר, קפוא
2 כפיות מלח
1 כף שמן שומשום
1 בצל סגול
2 גזרים
1 קישוא
1 כוס כרוב לבן, חתוך לרצועות
1/2 קופסא של תירס גמדי
2 כפות סוכר חום
2 כפות סויה
1 כף צילי מתוק
אופן ההכנה:
1. ממלאים מים בסיר, מוסיפים את המלח ומביאים לרתיחה.
2. מוסיפים את הקרעפלך כשהמים רותחים ומבשלים עד לריכוך, 5-10 דקות.
3. מסננים ושוטפים במים קרים.
4. מחממים בווק את השמן שומשום ומטגנים מעט את הבצל.
5. חותכים את שאר הירקות לרצועות דקות.
6. מוסיפים את הירקות לווק ואת התבלינים, מוסיפים רבע כוס מים ומבשלים כ-10 דקות.
7. בודקים אם הירקות מבושלים לפי מה שאנחנו אוהבים או לא.
8. מוסיפים את הקרעפלך ומערבבים.
9. בודקים את הטעמים, מוסיפים עוד סויה או צ'ילי, אם צריך.
יש גם מתכון מעולה לאושפלו– עוד מנה קלה ומהירה בסיר אחד 🙂
היוש יאמי מאמי ,
אהבתי את הרעיון של הקרפלעך עם המוקפץ …
האם יש לך מתכון טעים לקרפלעך ? הכוונה לבצק
המלית תהיה צמחונית …
תודה רבה !
היי שרית,
שמחה שאהבת את הרעיון!
אני לא הכנתי את הבצק בעצמי אף פעם..
אבל אני יודעת שיש קרעפלך ממולאים במלית תפוחי אדמה שזה גם טעים..
🙂
סאלי
תודה לך !
אוהבת את שמך סאלי …
לפני שעלית לארץ התגוררנו בצרפת , ושם קראו לי סאלי ……
כשעלינו לארץ , שינו את שמי לשרית …..
הייתי קטנה .. אם זה היה בזמן אחר לא הייתי מסכימה …….
האם יש איתות כשמגיעה
תשובתך ?
הי שרית,
סיפור מרגש מאוד! תודה ששיתפת!
אין איתות לתשובה,
אני משתדלת לענות כמה שיותר מהר 🙂
איזו מנה טעימה יצאה לי!
תודה על המתכון!
בכיף! 🙂
הכנתי היום בערב ויצאה מנה מה זה מעולה!
שמחה לשמוע שני! 🙂