המצרכים-
המצרכים לכ- 45 יחידות
לבצק:
3 כוסות קמח
2 ביצים
1 כפית מלח
כ- 3/4 כוס מים פושרים
למלית:
500 גר' בשר בקר טחון טרי
1 בצל גדול קצוץ
1/4 כפית קינמון
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה-
1.מכניסים את כל מרכיבי הבצק לקערה ולשים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
2. מעבירים לצלחת נקייה סוגים עם ניילון ניצמד והשאירים למנוחה בקירור למשך כשעה.
3. מחממים מחבת עם מעט שמן, ומטגנים את הבצל הקצוץ, מוסיפים את הבשר הטחון ומטבלים,
מערבבים עד שהבשר מחליף את צבעו.
4. מניחים בצד לסינון.
5. חותכים את הבצק ל- 4 יחידות, כל 1/4 מגלגלים ל" נקניק ".
6. חותכים – עיגולים בעובי אחיד של כ 3 – 4 סנטימטר ומרדדים כל פיסת בצק לעיגול .
7. מניחים במרכזו של כל עיגול בצק, מעט מהמלית ומהדקים למעין סמבוסק או ירח קטן.
8. מקפלים את שני הקצבות אחד כלפי השני ומהדקים .
ממש לפני הארוחה – מרתיחים בסיר מים עם מלח,
מכניסים את הקרפלך לבישול מהיר של כ8 דקות בקבוצות קטנות.
מוציאים מהמים ומעבירים לצלחת עם מרק עוף – כמו שסבתי נהגה לעשות 🙂
ניתן להכין את הקרפלך ולהקפיא אותם על מגש לפני הבישול.
לאחר שקפאו- להכניסם לקופסא סגורה .
טיפ קטן– יום למחרת מקפיצים את הקרעפלך במחבת עם שמן ובצל מטוגן מעל –
אני אהבתי את הגרסה הזו שסבתא שלי היתה מגישה יום למחרת ארוחת החג 🙂
המתכון באדיבות-
לבשל כמו שף בבית- הבלוג של איריס לוי- בעלת קייטרינג גורמה קטן ומקיימת סדנאות בישול לקבוצות וליחידים ואירועי שף בבית הלקוח.
בסדנאות מעבירה את האני מאמין שלי בשילוב חומרי גלם איכותיים וטריים, תוך שמירה על המסורת ממנו מגיע כל תבשיל.
לאתר של איריס- http://irischef.co.il/
לעמוד הפייסבוק של איריסhttps://www.facebook.com/%D7%9C%D7%91%D7%A9%D7%9C-%D7%9B%D7%9E%D7%95-%D7%A9%D7%A3-%D7%91%D7%91%D7%99%D7%AA-259722907431005/