עוגת קראנץ שמרים במילוי אגוזים- עוגה שיוצאת פריכה וטעימה… ממש מתאימה לשבת!
אם רוצים להכין את המתכון פרווה- אפשר להחליף את החמאה במחמאה או חמאת קוקוס ואת החלב בחלב קוקוס או סויה.
מצרכים:
לבצק
1 ק"ג קמח
1/2 כפית מלח
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 חלבון
2 כפות סוכר
1 כוס מים רותחים
3 כפות שמרים
למילוי
1 וחצי כוס אגוזי מלך קצוצים
50 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
3 כפות חלב
1/3 כוס פתיתי קוקוס
1/2 כפית נס קפה
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את המים הרותחים עם 2 הכפות סוכר, עד שהוא נמס.
2. מוסיפים עוד 2 כוסות מים פושרים ואת השמרים ומערבבים מעט.
3. מניחים במיקרוגל ל- 5 דקות, אבל לא מדליקים אותו!!!!
4. בקערה נפרדת מניחים 3/4 מכמות הקמח ומערבבים ביחד עם החצי כוס סוכר והמלח.
5. מוציאים את קערת השמרים מהמיקרוגל, שופכים לקמח ומוסיפים גם את החלבון והשמן.
6. לשים את הבצק, אם הוא דביק – מוסיפים עוד קמח.
7. מכסים את הבצק ומניחים להתפחה, 10-20 דקות, עד שהוא מכפיל את נפחו.
8. בנתיים מכינים את המלית: מכניסים את כל חומרי המלית לסיר ומערבבים עד שהכל מתאחה.
9. מדליקים את התנור ל- 180 מעלות.
10. מחלקים את הבצק ל-5 כדורים.
11. מרדדים כל כדור ומורחים את המלית עם סכין.
12. מגלגלים לרולדה, חותכים אותה באמצע כמעט עד ההתחלה.
13. מפנים את החלק עם המילוי כלפי מעלה, קולעים צמה ומניחים בתבנית.
14. מכסים במגבת וממשיכים להכין את שאר הרולדות.
15. כשמסיימים עם הרולדה האחרונה, אפשר להכניס את ה-3 הראשונות לתנור.
16. מסדרים את שלושת הרולדת על הרשת של התנור, מפזרים מעליהם אבקת סוכר ואופים 15-20 דקות.
17. כשהשלוש הראשונות אפויות, מכניסים את שאר הרולדות.
יש גם מתכון לרולדת נוטלה שהכנתי ופורסמה ב- FoodsDictionary
וואו! נראה מהממם!
תודה על כל המתכונים- אני נהנת מכל המיילים שאת שולחת ונשארת מעודכנת 🙂
מעולה! שמחה לשמוע! 🙂
הכנתי השבת, עשיתי את זה עם מחמאה כדי שיצא פרווה ויצא ממש מעולה.
הרולדה יצאה פריכה ורכה 🙂
מעולה! 🙂
אפשר להכין את המתכון פרווה?
הי רותם,
אפשר להחליף את החמאה במחמאה
ואת החלב בחלב קוקוס 🙂
מתכון מהממם! יצאו רולדות טעימות!
מעולה שני!
שיהיה בתאבון!