רוטב עדשים כתום – אדום סמיך שעוטף את הקציצות הרכות זה פשוט תענוג. 🙂
כשמכינים את המתכון – לא להבהל כי עד שלב הטחינה המנה נראית מאוד לא סקסית.
אחרי שטוחנים זה כבר עושה רושם אחר…
מנה מעולה שהילדים אוהבים והיא מלאה בבריאות.
מצרכים:
לקציצות:
300 גרם טחון הודו
1 ביצה
1/2 כוס פרורי לחם
1 כפית אבקת מרק
מעט מלח ופלפל שחור
1 גזר מגורר
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
לרוטב:
2 גזרים חתוכים לטבעות עבות
1 כוס עדשים כתומות
1 כף רסק עגבניות
1 כפית פפריקה מתוקה בשמן
1/4 כפית כמון
1 כפית אבקת מרק
1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים מעט שמן זית בסיר ומוסיפים את הגזר, מטגנים מעט.
2. מוסיפים את העדשים וממלאים במים עד גובה התבשיל ומבשלים עד שהגזר מתרכך.
3. בזמן שהרוטב מתבשל – מכינים את הקציצות – מערבבים בקערה את כל החומרים עד שהכל מתאחה.
4. אחרי שהגזר התרכך – מוסיפים את הרסק והתבלינים, מסירים מהאש וטוחנים בבלנדר מוט.
עכשיו נוצר לנו רוטב עדשים סמיך! מעולה! 🙂
5. מדליקים שוב את הגז, מערבבים ומחכים לרתיחה (קורה תוך דקה).
6. מכינים קציצות עגולות ומכניסים לתוך הרוטב.
7. מבשלים על אש נמוכה כ- 20 דקות עד שהקציצות מוכנות.
מוזגים על אורז לבן ונהנים. 🙂
היי סאלי,
רציתי לשאול אם אפשר להחליף את ההודו הטחון בעוף טחון,
זה תמיד מה שיש לי בביתת
אפשר להחליף את ההודו בעוף,
תוסיפי קצת סודה לשתייה כדי שהן לא יצאו קשות 🙂
יצאה רוטב סמיך וממש טעים,
כולנו זללנו מהסיר 🙂
שמחה שהיה טעים אביגיל! 🙂
כמה זמן לוקח עד שהגזר מתבשל ואפשר לטחון אותו?
הי דנה,
תלוי בגודל הגזר,
לפחות 20 דקות.
הכנתי אתמול ורציתי לספר לך שיצא ממש משגע!
היה כזה תענוג לאכול את הקציצות עם רוטב כל כך סמיך!
מעולה!
שיהיה בתאבון! 🙂
וואו!
מתכון מדהים!
אני מכינה ונותנת לקטנצ'יק, בן ה-7 חודשים,
את הרוטב והוא ממש טורף את זה!
תודה שירה!
שמחה שאהבתם! 🙂
הי, המתכון נראה נהדר. בהחלט ננסה אותו!
יש לך אולי מתכון טוב לגולאש שילדים יאהבו? הבן שלי מבקש גולאש כמו בגן אבל אני לא מצליחה להוציא את המתכון מהמבשלת בגן…
היי קרין,
שמחה שאהבת את המתכון 🙂
יש לי מתכון נהדר לגולאש.. מבטיחה שיעלה בימים הקרובים! 🙂
צריך להשרות את העדשים?
הי הודיה,
אין צורך להשרות את העדשים לפני הבישול-
הן מתרככות מהר ומתבשלות מאוד מהר 🙂