קציצות רכות ברוטב צהוב עם תפוחי אדמה – מנה שילדים מאוד אוהבים 🙂
מצרכים:
לקציצות:
250 גרם עוף טחון
1/2 כוס פטרוזיליה
1 ביצה
1/2 כוס פרורי לחם
1 כפית סודה לשתיה
לרוטב:
1 בצל, חתוך לקוביות
3 תפוא"ד, מקולפים וחתוכים לקוביות
1 כפית כורכום
1 כף אבקת מרק
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מכינים את הקציצות – מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות עד שהכל מתאחה.
2. מטגנים את הבצל במעט שמן.
3. מוסיפים את התפואד ומטגנים מעט.
4. מוסיפים מים ואת שאר התבלינים ומביאים לרתיחה.
5. יוצרים כדורים מתערובת הקציצות ומכניסים לסיר.
7. מבשלים עוד כ- 10-15 דקות, על אש נמוכה.
אפשר להכין ביחד עם אורז מג'דרה 🙂
נראה טעים.
אפשר להחליף את העוף בבשר בקר?
אפשר לשים חצי- חצי,
רק בקר עלול לצאת יבש מדיי.
מתבשל עכשיו בסיר והריח ממש מעולה!
שיהיה בתאבון!
יצאה מנה צהובה וטעימה מאוד!
שיהיה בתאבון! 🙂
אפשר לשים אבקת אפיה במקום סודה לשתיה?
הי גלית,
אפשר לשים כמות כפולה של אבקת אפיה במקום הסודה לשתיה 🙂
תמיד אני מכינה ברוטב אדום והפעם הכנתי עם רוטב צהוב,
כמו שהמלצת ויצא ממש ממש טעים ומוצלח!
שמחה לשמוע חנה! 🙂