קציצות עדשים מטוגנות זו מנה ממש קלה להכנה!
כל מה שצריך זה להשרות את העדשים לילה לפני ואז לטחון הכל ביחד במעבד מזון וזהו! 🙂
מהמתכון יוצאות כ-25 קציצות גדולות.
מצרכים:
1 כוס עדשים אדומות (שהושרו כל הלילה)
1 בטטה, חתוכה לקוביות
2 ביצים
3/4 כוס פרורי לחם
1 כפית מלח
1 כפית טימין
1/4 כפית פלפל
אופן ההכנה:
1. מכניסים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים.
2. אם הבלילה קשה מדיי, אפשר להוסיף עוד ביצה.
אם היא רכה מדיי- אפשר להוסיף עוד פרורי לחם.
3. מחממים שמן במחבת.
4. מכינים צורה של קציצות, מטגנים כל צד כשתי דקות והופכים.
אפשר להוסיף לקציצות גם אורז סיני עם ירקות שמכינים ב-10 דקות 🙂
האם צריך לבשל את העדשים לפני שטוחנים?
הי נורית,
לא צריך לבשל את העדשים לפני הטחינה אלא להשרות אותם במים לילה שלם.
בתאבון!
מה אפשר לשים במקום פירורי לחם לילד צליאקי?
הי לירן,
אני יודעת שיש פרורי לחם מיוחדים ללא גלוטן לחולי צליאק..
אפשר להשתמש בהם 🙂
יצא ממש טעים!
שמחה לשמוע! 🙂
אפשר להכין אותן בתנור?
יש מתכון לקציצות עדשים אפויות- http://www.yummy-mammy.co.il/%D7%A7%D7%A6%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%93%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%A4%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA/
איזה קציצות מעולות יצאו לי אתמול!
עוקבת אחרי המתכונים שלך בכזה כיף ואהבה!
שמחה לשמוע רוית!
תודה רבה!
מתכון מצויין!
שמתי כוס פרורי לחם כי הם הרגישו לי רכות מדיי אבל יצאו חתיכות ויפות אחרי הטיגון.
שמחה שאהבת מור 🙂