כמות של 55 לביבות/קציצות קטנות
המצרכים-
לקציצות-
280 גרם עדשים חומות לאחר ההשרייה
450 גרם (כוס מאג) טחון מין הצומח
בצל גדול קצוץ דק מאוד
חופן פטרוזיליה/כוסברה (לפי הטעם)
כף יפה של בהרט
2 עגבניות חתוכות
5 כפות גדושות טחינה גולמית
2 כפות גדושות קמח חומוס
מלח לפי הטעם
לגרניש (קישוט):
צ’ילי אדום ועלי פטרוזיליה/כוסברה
* שמן צמחי לטיגון בהמשך
לטחינה-
4 כפות גדושות של טחינה גולמית
1 לימון סחוט
2 שיני שום כתושות
חצי כפית מלח
200 מ”ל מים
אופן ההכנה-
את העדשים מדדתי לאחר ההשריה של לפחות יממה שלמה, וההנבטה (אפשר גם בלי להנביט פשוט במקרה זה זרם לי להנביט על הדרך…) אז אני מניחה שהמשקל שלהן לפני ההשריה הוא קצת פחות ממה שרשום, לא נורא אם יצא קצת יותר, מקסימום תכינו יותר מהכמות, אלו קציצות שנחטפות מהר מאוד.
התחלתי בלרסק במעבד מזון את העגבניות, להן הוספתי את העדשים ולאט לאט את הסויה בחלקים עד לעיסה אחידה ומאוד מעובדת, לא להשאיר חתיכות לא מרוסקות, זה צריך להפוך לכמעט משחתי.
הוצאתי לקערת העבודה שלי.
כדי לחסוך לי בזמן אז גם את הבצל והפטרוזיליה/כוסברה קיצצתי במעבד מזון אבל לא יותר מידי, שיהיו קצוצים דק בלבד. את שאריות הנוזלים מהבצל מומלץ לסחוט מעט, ולערבב יחד עם התערובת בקערה.
להוסיף את הטחינה, והתבלינים, ללוש היטב, להשתמש אפילו עם האגרופים, עד שהכל יהפוך לעיסה אחידה ולהוסיף את הקמח חומוס.
הערה- בניסיון הראשון שלי להכין את הקציצות, הן התפרקו לי בשמן מעט, וכך החלטתי להוסיף למתכון גם את קמח החומוס מה שהציל את העסק. לכן אם העיסה היא רטובה מידי (למשל אם לא סיננתם מספיק טוב, העגבניות רטובות וגדולות מידי, יותר מידי מים בבצל וכו….) אז תזכרו שלא קרה כלום, להוסיף עוד כף או 2 של קמח חומוס וזה יצא טעים מאוד ומושלם, התמונות אמיתיות ואם קציצות מצליחות לי, הן יצליחו גם לכם, בוודאות!
עכשיו אחרי שסיימנו ללוש והתערובת אחידה ויציבה, נחמם שמן לא עמוק במחבת , נקצקץ קציצות עגולות ככדור עם הידיים, נשטח את הקציצה עם מעיכה קלה על הכדור ליצירת קציצה שטוחה וקטנה וכשהשמן חם דיו נעביר למחבת לכ-2-3 דקות טיגון יחסית די קל, משני הצדדים.
נעביר את הקציצות לצלחת עם נייר סופג.
הגיע הזמן להכין את הרוטב טחינה שלנו.
בעיקרון ההכנה היא בדיוק כמו כל הכנה של טחינה רגילה, רק יותר דלילה מטחינה רגילה.
את הכל לערבב היטב, אני ממליצה את המים להוסיף בהדרגה ועירבוב תמידי למניעת גושים בטחינה, או להשתמש כמוני בשייקר חלבונים הנטוש של אישי שבזמנו היו שותה ממנו לפני שהיה יוצא למכון כושר ועכשיו זה השייקר שלי
אז שיקשקתי חזק חזק וקיבלתי טחינה דלילה… זה יהיה הרוטב שלנו.
את התנור נחמם ל-200 מעלות,
נסדר את הקציצות יפה בשורות בכלי ההגשה חסין החום, בצילומים אגב רואים פחות מהכמות שיצאה כי חיסלנו חלק, ככה על הדרך,
נשפוך מעל הכל את הרוטב טחינה שלנו ונכניס לתנור למשך כ-30 דקות. הטחינה מצטמקת אבל אנחנו רוצים שהיא עדיין תשאר כרוטב, אז לא לייבש לה את הצורה, כי היא תהפוך לפירורית קצת וזאת לא המטרה. לכן שימו לב מידי פעם שהטחינה עדיין נראת משחתית.
לקשט בצ’ילי האדום והפטרוזיליה/כוסברה ולהגיש חם,
לטרוף!
המתכון באדיבות-
לבלוג של נטלי- http://thevlog.co.il/
לפייסבוק- https://www.facebook.com/NatalieHoulding.theVlog.VEGANBLOG/