קציצות עדשים אפויות זו מנה ממש קלה להכנה!
כל מה שצריך זה להשרות את העדשים לילה לפני ואז לטחון הכל ביחד במעבד מזון ולאפות בתנור 🙂
מצרכים:
1 כוס עדשים אדומות (שהושרו כל הלילה)
1 בטטה, חתוכה לקוביות
1 עגבניה גדולה
2 ביצים
3/4 כוס פרורי לחם
1 כפית מלח
1 כפית טימין
1/4 כפית פלפל
אופן ההכנה:
1. מכניסים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים.
2. אם הבלילה קשה מדיי, אפשר להוסיף עוד ביצה.
אם היא רכה מדיי- אפשר להוסיף עוד פרורי לחם.
3. מכינים צורה של קציצות, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
4. אופים בתנור חם, 200 מעלות למשך 15-20 דקות, עד שהקציצות משחימות מעט.
אפשר להוסיף לקציצות גם אורז עם בצל מטוגן 🙂
יצא טעים!
שיהיה בתאבון! 🙂
מתכון מצויין!
שמחה שאהבת צביה!
את העדשים לא צריך לבשל לפני האפייה?
לא, אין צורך לבשל את העדשים לפני,
מספיק להשרות אותם 🙂
הכנתי היום. יצא מהמם. וטעים ממש. תודה.
בכיף!