קציצות מבשר הודו ביחד עם קינואה זה שילוב מצויין. הקציצות יוצאות פריכות ורכות שלא מתייבשות בתנור,
כדאי להקפיא חלק מהכמות אחרי האפייה ולשמור לארוחה הבאה 🙂
במתכון הזה אני ממש לא ממליצה להחליף את ההודו בעוף- אחרת הקציצות יצאו יבשות.
מצרכים:
500 גרם הודו טחון
1 וחצי כוס קינואה מבושלת
1 ביצה
1 גזר מגורר דק
1/2 כוס פטרוזיליה
1 כפית אבקת מרק
1/4 כפית מלח
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים בקערה.
2. יוצרים קציצות עם כף על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
3. אופים בתנור חם ל-10-15 דקות, עד שהקציצות נאפות.
מקררים ואוכלים בתאבון!
אפשר להכין תוספת של אורז סיני עם ירקות שמכינים ב-10 דקות 🙂
אפשר לשים טחון עוף או בקר במקום ההודו?
מאוד לא מומלץ.. העוף מתייבש בתנור וזה לא יוצא מוצלח.
אם את רוצה לטגן במקום לאפות, אז אפשר לשים עוף טחון.
הכנתי והקפאתי חלק,
מה שלק הקפאתי- חוסל לחלוטין.
יצא ממש ממש טעים!
שמחה שאהבתם 🙂
הכנתי לשבת וחיממתי על הפלטה…
יצאו קציצות ממש טעימות ורכות 🙂
תודה על כל המתכונים המהממים שאת כותבת- זה עוזר לי מאוד!
בכיף! 🙂
אחלה קציצות וכל הכבוד על הבלוג! ממש מהממם!
תודה! 🙂
קציצות מצויינות!
תודה שלי! 🙂