קציצות רכות ברוטב של אפונה ועגבניות, תענוג לילדים 🙂
מצרכים:
לקציצות:
250 גרם הודו/עוף טחון
250 גרם בשר בקר טחון
1 בטטה, מגוררת
1/4 כוס פטרוזיליה
1 ביצה
1/2 כוס פרורי לחם
1 כפית סודה לשתיה
לרוטב:
1 בצל, חתוך לקוביות
3 כוסות אפונה קפואה
2 עגבניות, חתוכות לקוביות
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית טימין
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפיות אבקת מרק
אופן ההכנה:
1. מכינים את הקציצות – מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות עד שהכל מתאחה.
2. מטגנים את הבצל עם מעט שמן.
3. מוסיפים את העגבניות והאפונה ומוסיפים מים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה.
4. מוסיפים את הרסק והתבלינים ומערבבים עד שהכל רותח שוב.
5. יוצרים כדורים מתערובת הקציצות ומכניסים לסיר.
6. מבשלים עוד 20 דקות, על אש נמוכה.
אפשר להכין ביחד עם אורז צהוב 🙂
הקציצות יצאו ממש טעימות!
תודה!
מעולה! 🙂
שיהיה בתאבון!
צריך לבשל או לאדות את הבטטה לפני כן?
לא, אין צורך,
היא כבר תתבשל ביחד עם הבשר ברוטב.
יצא טעים!
בכיף! 🙂
אין לי ניסיון בבישול בכלל.
אבל המתכון נראה לי קל להכנה ויצאה מנה ממש מוצלחת!
ההוראות היו פשוטות ואפילו אני הבנתי הכל 🙂
שמחה לשמוע ענבל! 🙂
אם אין לי בטטה, במה אפשר להחליף?
הי אירית,
אפשר לשים גזר במקום הבטטה ולגרר אותו 🙂