קציצות רכות ונימוחות של בשר בשילוב עם ירקות שילדים אוהבים במיוחד 🙂
מצרכים:
לקציצות:
250 גרם עוף טחון
250 גרם בשר בקר טחון
1/4 כוס פטרוזיליה
1 ביצה
1/2 כוס פרורי לחם
1 כפית סודה לשתיה
לרוטב:
1 בצל, חתוך לקוביות
2 תפוא"ד
3 גזרים
1 כוס אפונה קפואה
2 עגבניות, חתוכות לקוביות
2 כפות רסק עגבניות
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפיות אבקת מרק
אופן ההכנה:
1. מכינים את הקציצות – מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות עד שהכל מתאחה.
2. מטגנים את הבצל עם מעט שמן.
3. מוסיפים את הגזר ותפוח האדמה ומטגנים מעט, מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
4. מנמיכים את האש, מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים עוד כחמש דקות.
5. יוצרים כדורים מתערובת הקציצות ומכניסים לסיר.
6. מבשלים עוד 20 דקות, על אש נמוכה.
אפשר להכין ביחד עם אורז לבן 🙂
הכנתי לילדים ויצא ממש ממש טעים!
שמחה לשמוע אודליה!
הקציצות יצאו רכות ממש!
והמנה יצאה מאוד טעימה!
תודה! 🙂
אפשר לשים אפונה מקופסת שימורים?
כן שלי, אפשר 🙂