קציצות רכות ברוטב עגבניות אמיתי וסמיך – מנה שילדים מאוד אוהבים 🙂
מצרכים:
לקציצות:
250 גרם הודו/עוף טחון
250 גרם בשר בקר טחון
1/2 כוס פטרוזיליה
1 ביצה
1/2 כוס פרורי לחם
1 כפית סודה לשתיה
לרוטב:
1 בצל, חתוך לקוביות
5 עגבניות, חתוכות לקוביות
1 כוס מים
1/2 כף רסק
1 כפית טימין
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית אבקת מרק
אופן ההכנה:
1. מכינים את הקציצות – מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות עד שהכל מתאחה.
2. מטגנים את הבצל במעט שמן.
3. מוסיפים את העגבניות ואת כוס המים ומביאים לרתיחה.
4. טוחנים הכל בבלנדר מוט – כך שנוצר רוטב עגבניות סמיך יותר.
5. מוסיפים את הרסק והתבלינים ומערבבים עד שהכל רותח שוב.
6. יוצרים כדורים מתערובת הקציצות ומכניסים לסיר.
7. מבשלים עוד כ- 10-15 דקות, על אש נמוכה.
מוזגים את הכל על אורז לבן. 🙂
יצא ממש טעים וגם הילדים אהבו
בתאבון 🙂
אפשר לשים רק עוף במקום חצי- חצי?
כן, אין בעיה.
אם העיסה יוצאת רכה מדיי- תוסיפי עוד פרורי לחם.
יצא מעולה!!!
שיהיה בתאבון! 🙂
הי, הכנתי את המנה ויצא מעולה,
לעיסה של קציצות הוספתי בטטה, ללא ביצה, ללא פטרוזיליה וגם בלי סודה (כי פשוט לא היה בבית)
ועדיין יצר רך ומלא טעם.
והרוטב ממש יצא טעים…במיחד על אורז
אופן ההכנה וסדר הפעולות הוא כל כך פשוט ומהיר!
למדתי מלא מהאתר שלך!
תודה על המתכון יקירה!
הי ילנה,
תודה רבה על כל המחמאות!
שמחה לשמוע שאת נהנית מהאתר! 🙂