המצרכים-
3 יחידות בטטה בינוניות
כוס קינואה לא מבושלת
2 כוסות מים
חופן עלי נענע
2 כפות שמן זית
2 כפות סירופ מייפל או דבש
1 ביצה
כף זרעי שומר לא חובה, אבל מוסיף המון
קורט מלח
קורט פלפל שחור
לרוטב
גביע יוגורט או שמנת חמוצה
חופן עירית
חופן עלי נענע
קורט מלח
אופן ההכנה-
1. לחמם את התנור ל-250 מעלות ולשטוף היטב את הבטטות (בלי לקלפן). כאשר התנור חם להכניס את הבטטות ולאפות עד שהן מתרככות (בערך 35-45 דקות). לבדוק עם הבטטות רכות על ידי נעיצת סכין. הסכין צריכה לעבור בצורה חלקה דרך הבטטות.
2. בזמן שהבטטות בתנור להרתיח 2 כוסות מים.
3. לחמם בסיר שטוח את שמן הזית וכאשר השמן חם להוסיף את הקינואה ולערבב היטב. לטגן את הקינואה 2-3 דקות עד שמתחילים להישמע קולות פצפוץ.
4. להוסיף את המים הרותחים (בזהירות) ולתבל עם מעט מלח והמייפל. לכסות את הסיר ולבשל 20 דקות על הלהבה הנמוכה ביותר.
5. לאחר שהבטטות מצטננות מעט לחצותן ובעזרת כף לרוקן את התוכן לקערה או לחלופין לקלפן בעדינות.
6. בעזרת מזלג למעוך את הבטטות.
7. לקצוץ דק את הנענע ולהוסיף לקערה.
8. להוסיף את הקינואה ואת התבלינים ולערבב היטב.
9. לטעום את התערובת ולתקן תיבול לפי הצורך.
10. להוסיף ביצה ולערבב היטב
11. לחמם תנור ל-190 מעלות.
12. בעזרת ידים רטובות ליצור קציצות ולסדר על תבנית עם נייר אפיה משומן היטב בשמן זית.
13. לאפות בערך 15 דקות, להפוך ולאפות עוד 5 דקות מהצד השני.
לרוטב
לקצוץ דק את העירית והנענע ולערבב עם היוגורט (או השמנת החמוצה)
לתבל עם מלח ולטעום.
המתכון באדיבות-
מה יש לאכול- הבלוג של טל, חובב בישול אמיץ שהופך את ספר המתכונים של אימו ממפה מוצפנת למחברת קריאה ברורה, כדי שבעתיד יוכלו ילדיו לבשל כמוהו 🙂
למתכונים נוספים של טל- http://www.tals-cooking.com/
לפייסבוק של טל- https://www.facebook.com/tals.cooking/
מעולה
תודה רבה לאה!