מנה מרשימה שתמיד מצליחה.. יוצאת כמות מאוד גדולה של קנלוני מהמלית, כ-20 יחידות,
אפשר להקפיא ואז צריך רק להכניס לסיר עם רוטב עגבניות חם ויש ארוחה 🙂
אגב, את התרד פשוט מפשירים, לא צריך לבשל/לאדות אותו לפני.
מצרכים:
1 חבילה קנלוני
למלית הגבינות:
1 גביע קוטג'
150 גרם גבינה צהובה, מגוררת
150 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת
4 מדליוני תרד – מופשרים
1 ביצה
1/4 כפית מלח
1/2 כפית אגוז מוסקט
לרוטב:
חופן עלי ריחן טריים או 1 כף בזיליקום מיובש
1 כף רסק עגבניות
1/2 קופסא עגבניות מרוסקות (800 גרם)
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מערבבים ביחד את כל חומרי מלית הגבינות בקערה.
2. ממלאים את צנורות הקנלוני במלית.
3. מניחים את הקנלוני המגולגל בתבנית פיירקס.
4. במחבת מטגנים מעט שמן זית ואת חופן עלי הריחן.
5. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, כף הרסק והתבלינים ומערבבים עד לרתיחה.
6. שופכים את הרוטב על הקנלוני, עוטפים בנייר כסף/מכסה פיירקס ואופים כ- 20-25 דקות ב- 200 מעלות.
7. מוציאים ומגישים. 🙂
טיפ קטן לשדרוג- בסיום האפייה להסיר את נייר הכסף, לפזר גבינה צהובה בנדיבות ולסגור את התנור (בלי להפעיל).
יש עוד המון מתכונים חלביים שכדאי לראות 🙂
פעם ראשונה שניסיתי קנלוני והוא יצא מצוין.
כל כך קל להכנה!
תודה!
מעולה כרמית!
תודה על כל המתכונים! ממש מעולים!
אפשר לשים עגבניות טריות במקום קופסא?
אם כן, כמה לשים?
הי דניאל,
אפשר לשים עגבניות טריות- בערך 7-8 עגבניות, חתוכות לקוביות.
לבשל אותן עד שהן מתרככות ולטחון בבלנדר מוט 🙂
יצאה מנה טעימה מאוד מאוד!
מעולה!
שיהיה בתאבון!