אני חייבת להודות שהייתי מאוד מופתעת מהטעם של המנה הזו – היא יוצאת טעימה בטירוף ולרגע שכחתי שהיא כשרה לפסח…
מהמלית יוצאים 6 קנלוני גדולים אבל אפשר גם לעשות אותם קטנים יותר (לחתוך את המצות באמצע).
מנה משובחת למהלך חול המועד והחג השני של פסח. 🙂
אגב, את התרד פשוט מפשירים, לא צריך לבשל/לאדות אותו לפני.
מצרכים:
6 מצות שלמות
למלית הגבינות:
1 גביע קוטג'
150 גרם גבינה צהובה, מגוררת
150 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת
4 מדליוני תרד – מופשרים
1 ביצה
1/4 כפית מלח
1/2 כפית אגוז מוסקט
לרוטב:
חופן עלי ריחן טריים
1 כף רסק עגבניות
1/2 קופסא עגבניות מרוסקות (800 גרם)
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מערבבים ביחד את כל חומרי מלית הגבינות בקערה.
2. מרטיבים את המצות במים ומשרים כדקה.
3. מוציאים מהמים וחותכים את הקצוות עם סכין רחבה.
4. עוטפים במגבת נקייה את המצות ומשאירים אותן עטופות ל-2-3 דקות כדי שיתרככו.
* זה יקל מאוד על הגלגול שלהן ואז הן לא ייתפרקו.
5. ממלאים את המצות במלית ומגלגלים לכדי קנלוני.
6. מניחים את הקנלוני המגולגל בתבנית פיירקס.
7. במחבת מטגנים מעט שמן זית ואת חופן עלי הריחן.
8. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, כף הרסק והתבלינים ומערבבים עד לרתיחה.
9. שופכים את הרוטב על הקנלוני, עוטפים בנייר כסף/מכסה פיירקס ואופים כ- 20-25 דקות ב- 200 מעלות.
10. מוציאים ומגישים. 🙂
אפשר להכין ביחד עם טארט שוקולד ותותים כשר לפסח ללא אפייה!