בפסח שעבר, התלהבה חברה מהקנייעדלך הרכים שהכנתי ולא הבינה איך זה יכול להיות.
הקנייעדלך כל כך רכים כשאני "לא מהעדה הנכונה". 🙂
אז נכון, אין לי צד אשכנזי במשפחה אבל קניידלך רכים ונימוחים למדתי להכין.
והם הכי מוצלחים שאני מכירה. 🙂
הפטנט הוא לתת להם לספוג הרבה מים עוד לפני שהם נכנסים לסיר.
מצרכים:
2 ביצים
1/8 כוס שמן זית
1/2 כוס מים
2 כפיות אבקת מרק
3/4 כוס קמח מצות
1 כפית אבקת אפיה
אופן ההכנה:
1. מערבבים את הביצים עם השמן עד שנהיית בלילה אחידה.
2. מוסיפים את המים, אבקת המרק ואבקת האפיה.
3. שופכים את הקמח מצות ונותנים לבלילה לנוח ל- 10-15 דקות.
4. מוסיפים עוד רבע כוס מים ושוב נותנים לבלילה לנוח עוד 10-15 דקות.
5. עושים כדורים ומכניסים למרק רותח.
6. מבשלים 20 דקות, מכסים את הסיר וסוגרים את האש.
אגב, אצלנו אוכלים קנייעדלך כל השנה ואני מצאתי פטנט איך אפשר לעשות אותם קצת יותר בריאים.
אני מוסיפה להם 3 כפות של קמח טף.
לא מרגישים הבדל בטעם וזה מעלה את הערך התזונתי.
חג שמח!!!
אפשר להכין ביחד עם ארטישוק ממולא ויש ארוחה מושלמת!
הכל נראה נהדר תודה רבה שחשבתם עלי אני אשתמש במתכונים בפסח
חג כשר ושמח
חג שמח וכשר מלי!