![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
---|
הוזמנתי לסיור במפעלי צבר, האמת היא שאני לא חסידה של חומוס.. בניגוד לבעלי 🙂
אבל בגלל שבעלי מת על החומוס שלהם וזה מה שאנחנו קונים, אז חשבתי שיהיה נחמד לראות איך באמת מכינים את החומוס,
ומה באמת מכניסים לשם..
מהרגע שנכנסנו למפעל היה ריח של תבשיל חומוס באוויר, מה שגרם לי לתהות – האם יש פה ריחן של חומוס בכניסה?!
אח"כ הסבירו לנו שע"פ סקרים-
את סל הקניות עצמו- אנחנו הנשים אחראיות
אבל בתחום החומוס- הגבר הוא הקובע!
בדיוק מה שקורה אצלנו בבית 🙂
אני אפילו לא מסתכלת על המדף לראות אם יש משהו אחר-
לוקחת את מה שהוא אוהב ומכניסה לעגלה 🙂
כמובן שהשאלה הראשונה שעלתה היתה לגבי חומרים משמרים-
כמה שמים? כמה שאנחנו רוצים לאכול טבעי וללא כל זה…
אז מסתבר שלא שמים כל כך הרבה חומרים משמרים כמו שדמיינתי..
רק 0.15% בכל קופסא-
שזה הרבה פחות ממה שאני חשבתי שיש.
נכון שהיה עדיף בלי אבל חומוס הוא אחד המוצרים שדורש המון זמן ומאמץ בבית.
עוד מיתוס שנשבר אצלי היה השימוש בירקות-
תמיד דמיינתי שאת כל מה שנשאר בשווקים בסוף היום- לוקחים למפעלים,
וממש ממש טעיתי!
אל המפעל מגיעים ירקות הישר מהחקלאי- יום למחרת הקטיף.
ואיזה ירקות! ממש רציתי לקחת משם את הפלפלים והחצילים.. סחורה כזו אין באף מקום!
גולת הכותרת בעיני היתה הטעימות שנתנו לנו במפעל עצמו- החומוס ישר מהמכונה- איזה טעים!
וכמובן שנתנו לנו לטעום מהמוצר החדש של חומוס עם 40% טחינה שזה בדיוק לטעמי 🙂
אולי גם אני אתחיל לאכול חומוס בבית?
בנתיים.. הפלפלים הקלויים עשו לי חשק ליצור משהו מעניין אז הנה מתכון קל, מהיר,
פשוט והכי טעים לקיש גבינות עם פלפלים קלויים 🙂
מצרכים:
לבצק-
50 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
1/4 כוס מים
1 כפית מלח
1 ורבע כוס קמח תופח
למלית-
1 ביצה
1 קוטג'
1/2 כוס שמנת מתוקה
100 גרם גבינה צהובה
1/4 כפית מלח
3 כפות קמח
4 כפות גדושות פלפלים קלויים מוכנים
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. שמים בקערה את החמאה, המים, השמן והמלח ומכניסים למיקרוגל לדקה.
3. מערבבים הכל ביחד, אם החמאה לא נמסה- מכניסים לעוד 30 שניות.
4. מוציאים, מערבבים, מכניסים את הקמח בפעם אחת.
5. מערבבים עד שהקמח מתאחה עם התערובת ומעבירים אותו לתבנית.
6. מרדדים עם הכף, אח"כ משטיחים עם הידיים, עושים חורים קטנים עם המזלג.
7. אופים כ-10-15 דקות, עד שהבצק מזהיב בצדדים.
8. מכינים את המילוי: מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה, למעט הקמח והפלפלים הקלויים.
9. מוסיפים את הקמח ומערבבים.
10. מוציאים את הבצק מהתנור, מוסיפים 3/4 מהבלילה, מעטרים בפלפלים הקלויים.
משתדלים לסדר את הפלפלים עם כמה שפחות נוזלים.
11. עם כף מניחים את שארית הבלילה, בין הפלפלים.
12. אופים ב-180 מעלות למשך 20 דקות, עד שהקיש משחים מעט מלמעלה.
את הקיש אפשר להגיש ביחד עם סלט יווני קליל וטעים 🙂
אחד הקישים הכי טעימים שיצא לי לטעום בחיי!! פשוט מוצלח ומומלץ בטירוף!
תודה ספיר!
שמחה לשמוע שאהבת! 🙂