קיש פטריות עם פטנט לבצק קל, מהיר ופריך בלי לרדד ובלי לשבור את הראש …
מתכון ממש קל להכנה 🙂
מצרכים:
לבצק-
100 גרם חמאה
1/8 כוס מים
1 ורבע כוס קמח
1 כפית מלח
למלית-
1 בצל גדול, קצוץ
1 סלסלה קטנה של פטריות שמפניון טריות
1 ביצה
1 מיכל שמנת חמוצה
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כף קורנפלור
100 גרם גבינה צהובה
1 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מניחים בסיר קטן את חומרי הבצק ללא הקמח ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים את הקמח בבת אחת לתוך הסיר, מכבים את האש ומערבבים.
4. מעבירים את הבצק החם לתבנית הקיש ובעזרת הידיים מרדדים אותו.
5. אופים כ-10-15 דקות, עד שהבצק מזהיב בצדדים.
6. מכינים את המילוי:
מחממים מעט שמן במחבת, מטגנים את הבצל עד להזהבה.
7. חותכים את הפטריות לפרוסות ומוסיפים למחבת, מטגנים עד להשחמה.
8. מקררים מעט ומוסיפים את כל שאר מרכיבי המלית.
9. מוציאים את הבצק מהתנור, שופכים עליו את חומרי המלית ואופים עוד 15-20 דקות.
יש גם מתכון ללזניית פטריות מעולה! 🙂
הכנתי בשבועות את הקיש..
לא היו לי פטריות טריות אז שמתי משומרות ומה אני יגיד לך?
יצא פצצה! אין אחד שלא התלהב!
שמחה לשמוע!
הכנתי לשבועות ויצא מוצלח ממש
אז ביקשו שאני יכין שוב לשבת 🙂
מעולה!
שתהיה שבת שלום!
אפש להחליף את החמאה בשמן?
לא, חייבים חמאה כדי שיצא בצק פריך..
את יכולה להחליף במחמאה.
אחד המתכונים הכי טובים שיצא לי להכין!
כיף לשמוע דבורה! 🙂
קיש פטריות ובצל : איזו תבנית מתאימה?
היי טלי!
הקיש מתאים לתבנית עגולה בקוטר 26 🙂
איזו תבנית מתאימה לקיש פטריות ובצל?
היי טלי!
לקיש צריך להשתמש בתבנית קוטר 26
🙂