המצרכים-
לתבנית 26 ס"מ מתפרקת, גובה 3 ס"מ
לקראסט:
30 מ"ל {⅛ כוס} שמן זרעי ענבים
60 מ"ל {¼ כוס} מים רותחים
180 גרם {¼1 כוסות} קמח כוסמין מלא
3 גרם {1 כפית} אבקת אפייה
למילוי:
600 גרם עלי מנגולד
1 עגבנית תמר, פרוסה לעיגולים דקים
מעט מלח אטלנטי גס
מעט פלפל גרוס
½ אגוז מוסקט, טחון
1 חבילה עירית, קצוצה
לגבינה:
150 גרם {1 כוס} קשיו טריים, מושרים לילה במים
125 מ"ל {½ כוס} מים
2 כפות אבקת שמרי בירה
אופן ההכנה-
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מכינים את תבנית הפאי על השיש.
2. הקראסט: מערבבים בקערה את חומרי הבצק – השמן, המים הרותחים, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב לקבלת בצק אחיד ונעים.
3. בעזרת מערוך משטחים את הבצק על השיש עש שמתקבלת בערך צורת עיגול שטוח, פחות מחצי ס"מ, מנקבים באמצעות מזלג את הבצק על מנת שלא יתפח ואופים ב-180 מעלות כחמש דקות, אפייה חלקית בלבד. מניחים בצד לצינון.
4. המילוי: מפרידים את עלי המנגולד מהגזע שלו, אנו נשתמש במתכון זה רק בעלים, כך שישאר לנו פחות מ-600 גרם מנגולד. קוצצים היטב עם סכין חדה את עלי המנגולד, שמים בקערה. מוסיפים עירית קצוצה {מפרישים 2 כפות ממנה לסוף}, מלח אטלנטי, פלפל גרוס ואגוז מוסקט. מערבבים עם הידיים היטב על מנת שהתערובת תגיר נוזלים {לא מסננים אותם, הם תורמים לעסיסיות}. מניחים את הקערה בצד בזמן שמכינים את גבינת הקשיו {לוקח 2 דקות!}.
5. גבינת הקשיו: שמים את הקשיו בבלנדר, מוסיפים 2 כפות שמרי בירה וחצי כוס מים, מערבלים היטב, מוסיפים את התערובת של הגבינה לקערה עם המנגולד הקצוץ. מערבבים היטב עם מרית, טועמים ומתקנים תיבול.
6. מניחים את העיסה על הקראסט שאפינו קודם בצורה שווה. מעל מקשטים בפרוסות עגבניה ובעירית קצוצה.
7. מכניסים לתנור לחצי שעה עד 40 דקות, מוציאים לצינון חלקי ומגישים שעדיין חם עם סלט קצוץ טרי ליד.
המתכון באדיבות-

לבלוג של הדס- https://pinkhadas.wordpress.com/
לפייסבוק- https://www.facebook.com/veganlady.me