קיש בטטה עם בצק פריך ונימוח בתחתית ומלית גבינות עשירה בבטטה –
קיש שכיף לארח איתו והוא מרשים תמיד 🙂
את הבטטה צריך לאפות לפני שמכניסים אותה לקיש, אפשר לאפות אותה ביחד עם הבצק.
את הבצק אופים בלי לשים עליו שום דבר, הוא לא תופח בזמן האפייה.
מצרכים:
לבצק-
50 גרם חמאה
2 כפות שמן קוקוס/ רגיל
3 כפות מים
1 ורבע כוס קמח תופח
1 כפית מלח
למלית-
2 בטטות גדולות
1 ביצה
1 קוטג'
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות קורנפלור
150 גרם גבינה צהובה
1 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מקלפים את הבטטות, חותכים לפרוסות, מערבבים עם כף שמן זית.
3. פורסים את הבטטות בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
4. משתדלים שהבטטות יהיו פזורות בתבנית ולא יגעו אחת בשניה.
5. אופים כ-10-15 דקות, עד שהבטטות מתרככות.
6. מניחים בסיר קטן את חומרי הבצק ללא הקמח ומביאים לרתיחה.
7. מכבים את האש, מוסיפים את הקמח בבת אחת לתוך הסיר ומערבבים.
8. מעבירים את הבצק החם לתבנית הקיש ומרדדים בעזרת הידיים.
9. אופים כ-10-15 דקות, עד שהבצק מזהיב בצדדים.
אפשר לאפות ביחד עם הבטטה, כאשר הבצק במרכז התנור והבטטה למטה.
10. מכינים את המילוי: מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה, למעט הקורנפלור.
11. מוציאים רבע כוס מהתערובת, מערבבים את הקורנפלור ומחזירים חזרה.
12. מוציאים את הבצק והבטטות מהתנור.
13. שופכים 1/2 מבלילת הגבינות על הבצק.
14. מסדרים את הבטטות בתבנית.
15. שופכים את המחצית השניה של הבלילה.
16. אופים ב-180 מעלות למשך 20 דקות, עד שהקיש משחים מעט מלמעלה.
את הקיש אפשר להגיש ביחד עם סלט יווני קליל וטעים 🙂