קינוח בכוסות אישיות הוא פתרון מעולה לאירוח – הוא תמיד מרשים, גובה מיליון מחמאות והוא ממש קל להכנה.
אפשר להכין גם יום מראש ולשמור במקרר.
הכמות מספיקה ל- 10-15 כוסיות אישיות, תלוי בגודל הכוס.
מצרכים:
1/2 חבילת פתי בר או כל סוג ביסקויטים אחר, כ- 150 גרם.
1 שמנת מתוקה
1 כף אבקת סוכר
סלסלת תותים קטנה
1 כפית גדושה קפה נמס
1/2 כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
1. שמים את הביסקויטים בשקית ומרסקים אותם (עדיף עם קופסת שימורים, יותר יעיל ומהיר).
2. חותכים את התותים לקוביות.
3. מקציפים את השמנת מתוקה, כשהיא מתחילה להתייצב – מוסיפים את האבקת סוכר.
4. מערבבים את הכפית קפה נמס במים הרותחים.
5. מחלקים את הביסקויטים המפוררים לכל הכוסות ומעליהם מוזגים כף מהקפה נמס.
6. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף ושמים שכבה אחת.
7. מניחים קוביות תותים על הקצפת.
8. עושים שכבה שנייה של קצפת.
9. חותכים תות אחד ושמים מעל.
טיפ קטן – אם אין שקית זילוף בבית – אפשר לשים בשקית ניילון קטנה ולעשות חור קטן בשפיץ.
יש גם מתכון לקינוח כוסות פרווה לשבת 🙂
נראה מעולה וממש עושה חשק להכין!
לא כדאי להקציף את השמנת עם פודינג?
אני מעדיפה את הקצפת טבעית ופחות מתוקה,
אם את אוהבת יותר מתוק- תקציפי עם פודינג 🙂