קינוח ארבע שכבות מרשים במיוחד לחגים והוא הכי קל להכנה: לא צריך לאפות, לא לבשל ואפילו לא להכין קרמל אמיתי 🙂
אבל אל דאגה- הוא יעבור את מבחן הטעימות בהצלחה רבה!
לשכבת הקצפת אין צורך להוסיף סוכר- הקינוח מספיק מתוק והקצפת בטעמה הטבעי תורמת לו מאוד.
הכמות מספיקה ל- 10-15 כוסיות אישיות, תלוי בגודל הכוס.
אפשר להכין גם יום מראש ולשמור במקרר.
מצרכים:
לשכבת התפוחים-
6 תפוחים ירוקים ( מזן גרנד סמית)
2 כפות סוכר חום
1/8 כפית קינמון
2 כפות דבש
לשכבת הקראמבל-
1/2 כוס שקדים שלמים
קמצוץ מלח
6 תמרים, ללא הגרעינים
1 כף תמצית וניל
1 וחצי כוס שיבולת שועל
לשכבת הקצפת-
1 מיכל שמנת מתוקה
לשכבת הקרמל-
10 סוכריות טופי קרמל
2 כפות חלב
אופן ההכנה:
1. לשכבת התפוחים- מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות.
2. מפזרים מעליהם את הסוכר, הקינמון והדבש.
3. מכסים ומחממים במיקרוגל 5-6 דקות, עד שהם מתרככים מעט.
4. בינתיים, מכינים את שכבת הקראמבל- טוחנים את השקדים במעבד מזון.
5. מוסיפים את המלח, התמרים והתמצית וניל וטוחנים שוב.
6. מוסיפים את השיבולת השועל וטוחנים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
7. לשכבת הקצפת- מקציפים את השמנת מתוקה, מעבירים לשקית זילוף.
8. לשכבת הקרמל- ממיסים במיקרוגל את סוכריות הטופי עם החלב ומערבבים.
9. מרכיבים את הקינוח!
מניחים בכוס את שכבת התפוחים, הקרמבל, הקצפת ומקשטים בעוד מעט תפוחים,
מעטרים בקרמל המתוק 🙂
לעוד מתכונים טעימים ומיוחדים לחג- לחצו כאן 🙂
שיהיה חג שמח!!!
נהדר !
יצא קינוח מעלף!
איזה כיף לשמוע!
מה מחליף את סוכריות הטופי ללא הכנת קרמל? תודה,דחוףף.
הי עלמה,
במקום קרמל מסוכריות טופי, אפשר לעשות קרמל מסוכר..
פשוט תחממי 1/2 כוס סוכר במחבת עד שזה מתקרמל, בזהירות שזה לא יישרף ואז פשוט מטפטפים על הכוסות קראמבל 🙂