קוראסון חמאה אמיתי ממולא בקרם שקדים- מאפה שלא יבייש אף פטיסרי צרפתי 🙂
והוא מאוד קל ופשוט להכנה- מערבבים את כל חומרי המלית, ממלאים את הקוראסונים ושולחים לתנור
אם בא לכם להיות צרפתים אמיתיים ליום אחד- אפשר להכין את הבצק עלים בבית.
הכמות מספיקה ל-20 קוראסונים, תלוי בגודל כמובן.
מצרכים:
לבצק-
1 חבילה בצק עלים חמאה ביתי או קנוי, אחרי שהפשיר לילה במקרר.
למילוי-
2/3 כוס שקדים טחונים
1/3 כוס סוכר
1 ביצה
30 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל משובחת
לציפוי-
1 חלמון
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
1. מקציפים את הסוכר עם החמאה במטרפה ידנית.
2. מוסיפים את הביצה.
3. מוסיפים את השקדים והתמצית וניל ומקציפים ידנית, התערובת צריכה להיות אוורירית.
4. פורסים את הבצק, מרדדים ממש מעט.
5. חותכים לכל אורך הבצק- כך שהבצק מתחלק ל-2 רצועות.
6. כל רצועה חותכים למשלושים-
7. מניחים כף מהמילוי במרכז המשולש ומגלגלים לכדי קוראסון.
8. מניחים את המאפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
9. מדליקים את התנור ל- 200 מעלות.
10. מברישים כל קוראסון בחלמון (כדאי לערבב את החלמון עם מעט מים).
11. אופים בתנור למשך 10-15 דקות.
12. בנתיים, מכינים את הסירופ סוכר: שמים בסיר את הסוכר והמים ומערבבים עד שהכל נמס.
13. כשהקוראסונים יוצאים מהתנור, מברישים אותם בסירופ סוכר.
אפשר גם להקפיא את המאפים כשהם עוד חמים, הם ישארו פריכים וטעימים אחרי ההפשרה.
צריך לשים שקדים שלמים או אבקת שקדים.. לא הבנתי
הי דנה,
צריך לשים שקדים טחונים-
עדכנתי במתכון 🙂
הכנתי ויצא ממש טעים!
שמתי בחלק שוקולד ובחלק שקדים ויצא מאוד מוצלח!
מעולה! תהנו 🙂
יצא מעולה ממש ממש ממש!
שמחה לשמוע שוהם! 🙂