קוראסון עם מילוי שוקולד אמיתי- מאפה שיוצא פשוט מדהים!
אם בא לכם להיות צרפתים אמיתיים ליום אחד- אפשר להכין את הבצק עלים בבית.
הכמות מספיקה ל-20 קוראסונים, תלוי בגודל כמובן.
מצרכים:
לבצק-
1 חבילה בצק עלים חמאה ביתי או קנוי, אחרי שהפשיר לילה במקרר.
למילוי-
2 חבילות שוקולד מריר
לציפוי-
1 חלמון
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
1. פורסים את הבצק, מרדדים ממש מעט.
2. חותכים את הבצק לרצועות לרוחבו, ויוצרים מלבנים-
3. חותכים את השוקולד עם סכין רחבה
4. מניחים מהשוקולד בקצה מלבן הבצק-
5. מגלגלים את הבצק שני גלגולים מוסיפים עוד שוקולד-
6. מגלגלים עד הסוף
9. מדליקים את התנור ל- 200 מעלות.
10. מברישים כל קוראסון בחלמון (כדאי לערבב את החלמון עם כף מים).
11. אופים בתנור למשך 10-15 דקות.
12. בנתיים, מכינים את הסירופ סוכר: שמים בסיר את הסוכר והמים ומערבבים עד שהכל נמס.
13. כשהקוראסונים יוצאים מהתנור, מברישים אותם בסירופ סוכר.
אפשר גם להקפיא את המאפים כשהם עוד חמים, הם ישארו פריכים וטעימים אחרי ההפשרה.
מוזמנים גם להכין קוראסון שקדים צרפתי אמיתי 🙂
יצא מעלף!
הכנתי עם בצק עלים מוכן ויצאו לי כמעט 40 קוראסונים קטנים..
טעימים מאוד!
שמחה לשמוע מורן!
תהנו 🙂