• Facebook
  • YouTube
יאמי מאמי
  • יצירת קשר
  • מגזין יאמי
  • קטגוריות מתכונים
  • מתחם הסדנאות
  • דף הבית
  • יצירת קשר
  • מגזין יאמי
  • קטגוריות מתכונים
  • מתחם הסדנאות
  • דף הבית

ראשי » ארוחת החג המושלמת » החגיגית » קוגל חגיגי

קוגל חגיגי

 קוגל

המצרכים-

ל- 2 תבניות אנגלישקייק או סיר פלא

400 גרם אטריות בינוניות

100 גרם מחמאה (או חמאה)

50 מ"ל שמן (1/4 כוס)

50 גרם סוכר (3 כפות)

3 ביצים בגודל M

4 תפוח עץ מסוג גרנד סמי'ת בינוניים

100 גרם שזיפים מיובשים

100 גרם משמש מיובש

50 גרם צימוק לבן או כהה

50 גרם קמח (1/3 כוס)

1/2 כפית אבקת אפייה

1 כפית קינמון שטוחה

150 גרם סוכר

1/2 כפית מלח

אופן ההכנה-

1. לשמן היטב את התבניות , אני לא שמנתי אלא ריפדתי בנייר אפייה.

אם רוצים שהקוגל יצא פריך מבחוץ יש לשמן את התבנית ולא להשתמש בנייר אפייה. לחמם תנור ל-150 מעלות.

2. לבשל את האטריות לפי ההוראות על האריזה. לסנן, ולהעביר לקערה.

3. בסיר בינוני בעל תחתית עבה,להמיס יחד: מחמאה, שמן וסוכר. לבחוש בעזרת כף עץ ולא להפסיק לבחוש עד שמתקבל צבע קרמל .( לשים לב זה רותח וקרמל יכול לגרום לכוויות לכן ממש בזהירות) להעביר את תערובת הקרמל לקערת האטריות ולבחוש היטב.

4. לטרוף את הביצים בצלוחית ולהעביר לתערובת האטריות.

5. לגרר את התפוחים במגרדת גסה (אני לא מקלפת את הקליפה) ולהוסיף לתערובת האטריות.

6. לחתוך לפרוסות דקות את המשמש המיובש והשזיפים המיובשים. להוסיף לתערובת האטריות יחד עם הצימוקים ולבחוש היטב.

7. לנפות יחד את הקמח ואבקת האפיה. להוסיף את המלח ,הסוכר והקינמון ולהעביר לתערובת הטריות. לבחוש היטב.

8. להעביר את תערובת האטריות המוכנה לתבניות. לשים לב לא לדחוס. לכסות את התבניות בנייר אפייה ומעליו להניח נייר כסף ולהדק.

9. לאפות בחום של 150 מעלות כ- שלוש שעות או  100 מעלות לילה בתנור,

לטעמי האישי לילה בתנור יוצאת תוצאת יותר טובה וכך אני מכינה.

 

המתכון באדיבות-

המערוך המקפץ – הבלוג של רויטל אמיר, קונדיטורית שאופה מאהבה ומקדישה את מירב זמנה בטיפוח וגידול ילדיה.

לבלוג המערוך המקפץ- http://hamaroch.blogspot.co.il/

לעמוד הפייסבוק- https://www.facebook.com/hamaroch.ha/

מתכונים לראש השנה
« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

‎
מתכונים פופולאריים
שניצלונים בשומשום לילדים
עוגת שוקולד עם קרם בננות
כדורי חלבה תוצרת בית
קרעפלך מוקפץ עם ירקות
אוכל אמיתי ב-10 דקות!
תנו לנו לייק
‎
תגיות מתכונים
אוכל לפיקניק ולטיולים אוכל שילדים אוהבים ארוחת בוקר ארוחת ערב ארוחת עשר ארוחת צהריים ארוחת צהרים חנוכה כתבות ללא גלוטן ממרחים מתכונים בריאים מתכונים דיאטטים מתכונים לאירוח מתכונים לראש השנה מתכונים לשבת סדנאות סרטונים עוגה לשבת עוגות לשבת עוגות מושקעות עוגות פרווה עוגות פשוטות עוגיות קלות להכנה
הצטרפי לדיוור שלנו:
עקבי אחרינו:
  • Facebook
  • YouTube
גלילה לראש העמוד
Go to mobile version
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס