המצרכים-
ל- 2 תבניות אנגלישקייק או סיר פלא
400 גרם אטריות בינוניות
100 גרם מחמאה (או חמאה)
50 מ"ל שמן (1/4 כוס)
50 גרם סוכר (3 כפות)
3 ביצים בגודל M
4 תפוח עץ מסוג גרנד סמי'ת בינוניים
100 גרם שזיפים מיובשים
100 גרם משמש מיובש
50 גרם צימוק לבן או כהה
50 גרם קמח (1/3 כוס)
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כפית קינמון שטוחה
150 גרם סוכר
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה-
1. לשמן היטב את התבניות , אני לא שמנתי אלא ריפדתי בנייר אפייה.
אם רוצים שהקוגל יצא פריך מבחוץ יש לשמן את התבנית ולא להשתמש בנייר אפייה. לחמם תנור ל-150 מעלות.
2. לבשל את האטריות לפי ההוראות על האריזה. לסנן, ולהעביר לקערה.
3. בסיר בינוני בעל תחתית עבה,להמיס יחד: מחמאה, שמן וסוכר. לבחוש בעזרת כף עץ ולא להפסיק לבחוש עד שמתקבל צבע קרמל .( לשים לב זה רותח וקרמל יכול לגרום לכוויות לכן ממש בזהירות) להעביר את תערובת הקרמל לקערת האטריות ולבחוש היטב.
4. לטרוף את הביצים בצלוחית ולהעביר לתערובת האטריות.
5. לגרר את התפוחים במגרדת גסה (אני לא מקלפת את הקליפה) ולהוסיף לתערובת האטריות.
6. לחתוך לפרוסות דקות את המשמש המיובש והשזיפים המיובשים. להוסיף לתערובת האטריות יחד עם הצימוקים ולבחוש היטב.
7. לנפות יחד את הקמח ואבקת האפיה. להוסיף את המלח ,הסוכר והקינמון ולהעביר לתערובת הטריות. לבחוש היטב.
8. להעביר את תערובת האטריות המוכנה לתבניות. לשים לב לא לדחוס. לכסות את התבניות בנייר אפייה ומעליו להניח נייר כסף ולהדק.
9. לאפות בחום של 150 מעלות כ- שלוש שעות או 100 מעלות לילה בתנור,
לטעמי האישי לילה בתנור יוצאת תוצאת יותר טובה וכך אני מכינה.
המתכון באדיבות-
המערוך המקפץ – הבלוג של רויטל אמיר, קונדיטורית שאופה מאהבה ומקדישה את מירב זמנה בטיפוח וגידול ילדיה.
לבלוג המערוך המקפץ- http://hamaroch.blogspot.co.il/
לעמוד הפייסבוק- https://www.facebook.com/hamaroch.ha/