קובה סלק היא קובה טעימה, רכה ונימוחה כשמכינים אותה נכון.
קובה סלק עירקית היא בטעמי חמוץ- מתוק והיא מכילה 3 מרכיבים שנותנים לה את הטעם ולא
כדאי לוותר עליהם: סוכר, לימון ונענע.
ממליצה לכם לקרוא את המדריך שלי להכנת קובה מוצלחת 🙂
מצרכים:
1 בצל, חתוך לקוביות
3 סלקים טריים
1 כף רסק עגבניות
1/3 כוס מיץ לימון
4 גבעולי נענע טריים
1 כפית מלח
1/3 כוס סוכר
קובה סולת ממולאת בשר מוכנה- המתכון וההסברים כאן.
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל מעט בשמן.
2. מקלפים את הסלק וחותכים לקוביות.
3. מוסיפים את הסלק לסיר, מטגנים מעט ומוסיפים מים.
4. מבשלים עד לרתיחה ומוסיפים את הרסק ושאר התבלינים: סוכר, מלח, נענע ולימון.
5. מוסיפים את הקובות המוכנות ומערבבים.
6. בודקים את התיבול ורואים אם צריך להוסיף עוד סוכר או לימון.
7. מבשלים עוד 10 דקות ומכבים את האש.
אפשר להכין ביחד עם אורז לבן 🙂
וואו! נראה מעולף!
באמת מעלף! תנסי 🙂
הכנתי השבת ויצא מעולה!
נעזרתי בהוראות המפורטות ששמת באיך מכינים את הקובה ויצא ממש טעים ורך.
היה קצת חסר מתיקות אז הוספתי עוד כף סוכר.
מעולה! 🙂
במה אפשר להחליף את המיץ לימון אם אין טרי?
אפשר מיץ לימון משומר בבקבוקים, אין בעיה.
הכנו השבת ויצא מעולה!
פעם ראשונה שיוצאת לי כזאת קובה..
בעלי חשב שקניתי ממישהו 🙂
איזה כיף לשמוע שני! 🙂
במתכון לא רשום כמה מים להוסיף.
אז אשמח לדעת כמה 🙂
היי אירן!
תוסיפי מים כ3/4 גובה הסיר לפי הסיר שיש לך בבית 🙂