קובה דלעת! מנה שמככבת אצלנו במטבח כבר המון שנים 🙂
אני אוהבת להכין את הקובה בטעמי חמוץ- מתוק והיא מכילה 3 מרכיבים שנותנים לה את הטעם ולא
כדאי לוותר עליהם: סוכר, לימון ונענע.
ממליצה לכם לקרוא את המדריך שלי להכנת קובה מוצלחת 🙂
מצרכים:
1 בצל, חתוך לקוביות
400 גרם דלעת
1 כף רסק עגבניות
1/3 כוס מיץ לימון
4 גבעולי נענע טריים
1 כפית מלח
1/3 כוס סוכר
קובה סולת ממולאת בשר מוכנה- המתכון וההסברים כאן.
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל מעט בשמן.
2. מקלפים את הדלעת מהקליפה וחותכים לקוביות.
3. מוסיפים את הדלעת לסיר, מטגנים מעט ומוסיפים מים.
4. מבשלים עד לרתיחה ומוסיפים את הרסק ושאר התבלינים: סוכר, מלח, נענע ולימון.
5. מוסיפים את הקובות המוכנות ומערבבים.
6. בודקים את התיבול ורואים אם צריך להוסיף עוד סוכר או לימון.
7. מבשלים עוד 10 דקות ומכבים את האש.
אפשר להכין ביחד עם אורז לבן או קוסקוס ביתי אמיתי וקל להכנה 🙂