קדירת בשר עם טרפש, ירקות וערמונים, מנה שאפשר להגיש בטאג'ינים בגדלים שונים כמו בתמונה ואפשר פשוט למזוג לצלחת. בעיניי אין מנה שיותר מתאימה לשולחן החג מהמנה הזו, קדרה עשירה ביותר ומושקעת ביותר.
טרפש זה סוג של פטריית כמהין הגדלה בארץ, ניתן להשיג אותה טרייה בשוק הבדואי בבאר שבע בשבועות חורפיים, היום ניתן להשיג את הטרפש בקופסאות שימורים או קפואות (קחו בחשבון שזה יקר).
כמו כל קדירת בשר ביין, אני ממליץ בחום להכין את התבשיל יום קודם משתי סיבות הראשונה – הטעם שלו מתעצם משמעותית יום אחרי, הסיבה השנייה בגלל הבישול הארוך חבל שהסיר יתפוס לכם להבה ביום החג – רק זכרו לא לסגור את המכסה עד הסוף במהלך הלילה כדי שהקדרה לא תחמיץ.
ניתן להכין את המתכון גם ללא הפטריות 🙂
אז לפני המתכון נשאר לי לאחל לכם חג שמח ושנה טובה!!!
המצרכים-
קילו וחצי בשר מספר 5 חתוך לקוביות.
קופסת שימורים של טרפש או 2 שקיות וואקום קפואות
2 שקיות ערמונים בוואקום
3 גזרים חתוכים גס
3 תפוחי אדמה חתוכים ל קוביות גדולות
1 ראש סלרי גדול חתוך לקוביות
2 שורש פטרוזיליה חתוכים גס
2 ראשי שום חתוכים לחצי
3 בצלים חתוכים לפלחים
כרישה בינונית פרוסה לפרוסות עבות (רק הלבן)
חצי ליטר ציר בשר חם
חצי ליטר יין אדום איכותי
4 עלי דפנה
6 גרגרי פלפל אנגלי
כף גדושה רסק עגבניות
3 כפות סילאן
כפית פפריקה
מלח ופלפל
שמן זית
לעיטור – פטרוזיליה/כוסברה קצוצה ופרוסות צ`ילי
אופן ההכנה-
1. ממליחים ומפלפלים את קוביות הבשר, בסיר ברזל יצוק מחממים שכבת שמן עד שעולה עשן וסוגרים את הקוביות מכל הכיוונים (לא להכניס הכול במכה אחת כי הם לא יסגרו אלא יתבשלו) ומוציאים לקערה.
2. מוסיפים עוד מעט שמן ועם כף עץ "לגרד" את השאריות מתחתית הסיר.
3. מוסיפים את הבצל, הגזר, תפוחי האדמה והשורשים ולטגן קלות, מוסיפים את הטרפש והבשר (עם כל הנוזלים מהקערה) ומערבבים בזהירות.
4. מכניסים לסיר עם כדור רשת את עלי הדפנה והפלפל אנגלי.
5. מוסיפים לסיר את היין ומרתיחים כ-חמש דקות, בינתיים מערבבים בקערה את כף הרסק העגבניות עם הציר החם הפפריקה והסילאן ומוסיפים לסיר.
6. מביאים הכול לרתיחה, מערבבים בזהירות, מניחים מעל את חצאי השום, מורידים ללהבה קטנה ל-4 שעות כשלאחר שעתיים וחצי מוסיפים את הערמונים.
כמו שציינתי למעלה, נפתח חצי מכסה וניתן לתבשיל לשבת לילה (אם חם בבית אז לחכות שהוא יגיע לטמפרטורת החדר ולהכניס למקרר), לפני ההגשה מחממים עוד 45 דקות על האש / בתנור או בפלטה).
מעבירים את התבשיל לכלי הגשה, מפזרים למעלה פטרוזיליה קצוצה ופלפל צ`ילי פרוס דק ומגישים!
המתכון באדיבות-
עידו מעוז- מנהל הבלוג לבשל בבית, בשלן שדוגל באוכל ביתי פשוט, לא מסובך ועם נגיעה קלה של מטבח גורמה (אל דאגה, ההכנה נשארת פשוטה). בעיניי ההגדרה הטובה ביותר לאוכל ביתי היא – אוכל שמבשלים לאנשים שהכי אוהבים בעולם. הבלוג "לבשל בבית" כשמו כן הוא, אוכל ביתי שכל אחד יכול להכין. תמצאו בו מתכונים עם מצרכים שיש כמעט בכל בית, טיפים למיניהם שיעזרו לכם בתהליך וכמובן כשתיישמו תהנו מריחות וטעמים של בית.
לבלוג של עידו מעוז- http://www.tapuz.co.il/blogs/userblog/homecook
לפייסבוק- https://www.facebook.com/homecook2/