עונת הדובדבנים הגיעה! ואיתו גם הרצון להכין קאפקייקס וניל רכים ונימוחים מעוטרים בקצפת ודובדבנים טריים 🙂
מהמתכון יוצאים 12 קאפקייקס (בדיוק לתבנית),
כדאי לשים מנג'ט כפול- כלומר שני מנג'טים לכל אחד, ככה הם יציבים יותר באפייה.
מצרכים:
לקאפקייק-
2 ביצים
3 שקיות סוכר וניל
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס חלב
1 שקיק אבקת אפייה
1 וחצי כוסות קמח לבן
6 דובדבנים, חצויים, ללא הגרעין
לקישוט-
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
12 דובדבנים
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים לפי הסדר עד שהכל מתאחה, למעט הקמח והדובדבנים החצויים.
2. מדליקים את התנור ל- 160 מעלות.
3. מוסיפים את הקמח בפעם אחת ומערבבים כמה שפחות עד שהכל מתאחה, כדי שהעוגה תצא רכה.
4. מחלקים לתבנית מאפניס, שמים כף אחת לכל מנג'ט של קאפקייק.
5. שמים את הדובדבנים: מחלקים חצי דובדבן בכל מנג'ט.
6. ממלאים את הקאפקייק.
7. אופים כ-20-25 דקות, בחום של 160 מעלות, עד שהעוגות מוכנות (בודקים עם קיסם)
8. מקררים את הקאפקייקס.
9. מקציפים את השמנת מתוקה והאבקת סוכר.
10. מכניסים את השמנת לשקית זילוף ומעטרים את הקאפקייקס.
11. מניחים דובדבן לכל קאפקייק 🙂
אפשר לשמור את הקאפקייקס בקופסא סגורה במקרר עד שלושה ימים.
וואו! מהממם!
אני חייבת להכין!
תודה! 🙂
יצא טעים טעים טעים!
שמחה לשמוע! 🙂
חייבים לשים דובדבנים בתוך הבלילה?
לא חייבים 🙂
יצא קינוח מהמם ומרשים ממש!
מעולה!
שמחה לשמוע! 🙂