![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
---|
המתכון הזה קל ומהיר ויוצא טעים מאוד, אפשר להכין ללא הקצפת למעלה כמובן 🙂
אם רוצים- ניתן לשים את הבלילה בתבנית אחת של אינגליש קייק במקום קאפקייק.
מהמתכון יוצאים כ-10 קאפקייקס.
מצרכים:
לקאפקייק-
1 ביצה
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן קוקוס/ קנולה
1/2 כוס חלב קוקוס/ חלב רגיל
1/2 כוס מחית בננות (= 1 בננה בשלה מאוד, מעוכה היטב)
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית קינמון
1 כוס קמח תופח
לקישוט- לא חובה
1 מיכל שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
מעט קינמון לעיטור
אופן ההכנה:
1. מדליקים את התנור ל- 160 מעלות.
2. מערבבים את הביצים, הסוכר והשמן.
3. מוסיפים את החלב קוקוס, הבננות, התמצית וניל והקינמון ומערבבים היטב.
4. מוסיפים את הקמח בפעם אחת ומערבבים כמה שפחות עד שהכל מתאחה.
5. מחלקים לתבניות קאפקייק.
6. ממלאים 3/4 מכל תבנית.
7. אופים כ- 10-15 דקות, בחום של 160 מעלות, עד שהקאפקייק מוכנים (בודקים עם קיסם).
נזהרים שלא לייבש אותם בתנור!
8. מקררים את הקאפקייקס.
9. מקציפים את השמנת מתוקה והאבקת סוכר.
10. מורחים את הקצפת על הקאפקייק, מעטרים במעט קינמון מעל 🙂
יש גם קינוח סופלה רומנטי וטעים במיוחד 🙂