רולדת בקר מתקתקה עם המון גזר היא מנה טעימה ומרשימה לערב שבת 🙂
ההכנה מאוד קלה ומה שנשאר הוא לחכות עד שהיא תרככת על הגז.
מבשלים את הרולדה שלמה כדי לשמור על העסיסיות שלה,
אחרי הבישול- מוציאים וחותכים לפרוסות.
מרולדה אחת יוצאות כ-10 מנות בשר.
מצרכים:
1 רולדת בקר מספר 6
2 כפות שמן זית
7 גזרים, חתוכים לעיגולים.
5 כפות רכז רימונים
1 כף רסק עגבניות
1 כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
1/2 כפית פלפל
1 כפית מלח ים אטלנטי
אופן ההכנה:
1. מחממים בסיר את השמן זית, מטגנים את הרולדה מכל צד, עד שהיא משחימה.
2. מוסיפים 2 כוסות מים וביאים לרתיחה.
3. מוסיפים את הרסק והתבלינים ומערבבים.
4. מנמיכים את הגז ומוסיפים את הגזר.
5. מבשלים עוד 40-50 דקות, עד שהבשר רך לחלוטין.
6. בודקים את התיבול מושפרים, אם צריך.
את הבשר בודקים ע"י הכנסת סכין למרכזו- אם הסכין נכנסת בלי בעיה, סימן שהבשר מוכן.
אפשר להכין ליד אורז עם פטריות או קוסקוס צהוב 🙂