אין ילד שלא אוהב פתיתים.. אין דבר כזה…
אבל זה לא כל כך בריא.. רק פחמימות ריקות …
אז מה עושים?
משדרגים!!! 🙂
הנה פטנט מעולה לשדרוג.
מצרכים:
1 סלק קטן
2 כוסות פתיתים
מלח/פלפל
אופן ההכנה:
1. מקלפים ומגררים את הסלק בפומפיה.
3. מחממים מעט שמן זית בסיר.
4. מטגנים מעט את הסלק ומוסיפים 1 כוס מים.
5. מוסיפים מלח/ פלפל ומערבבים עד שהכל מגיע לרתיחה (כ- 5 דקות).
6. מוסיפים את הפתיתים לסיר, ועוד כוס וחצי מים.
7. מכסים את הסיר, מנמיכים מעט את האש.
8. תוך 5 דקות זה מוכן.
למי שיש ילדות בבית – אפשר להגיד שזה אוכל של נסיכות. 🙂
יש גם מתכון מעולה לנאגטס עוף על מקל– משהו שידליק את הילדים!
היי שאלה קטנה 🙂
האם הסלק צריך להיות מוכן לפני ורך? או שמטגנים אותו שהוא קשה? כי הבנתי שלוקח המון זמן עד שמתרכך ולכן אף פעם לא התעסקתי איתו …. תודה רבה
קרן אור
היי קרן,
הסלק צריך להיות טרי, לא בוואקום או מבושל, הוא מתבשל תוך כדי.
לבגלל שמגררים אותו ממש דק אז הוא מתבשל מאוד מאוד מהר,
בתאבון 🙂
הבת שלי עפה על זה!
תודה על הרעיון!
להיט!
שמחה לשמוע!
רעיון מבריק!
הפך לאחד המתכונים המובילים בבית!
איזה כיף! 🙂
כמה מים שמים בסיר?
כמו שרשום במתכון- כוס מים בזמן בישול הסלק ואח"כ עוד כוס וחצי מים,
זה יותר ממה ששמים בד"כ בגלל שחלק מהמים מתאדים בבישול.
הכנתי ביחד עם השניצל האפוי, יצאה אחלה ארוחה!
מעולה!
שמחה לשמוע! 🙂
אפשר להשתמש גם בסלק בוואקום?
כן חופית,
אין בעיה 🙂
מתכון מנצח למי שיש ילדים בבית!
שמחה לשמוע שאהבת לילך! 🙂