פריקסה הוא מנה מרשימה לאירוח: מכינים את הכל מראש וכל אחד ממלא עם מה שבא לו.
המתכון כאן הוא קל ופשוט ויוצא פריקסה אוורירי וכיפי.
מהמתכון יוצאים כ-10 פריקסה גדולים.
מצרכים:
לבצק
1/2 כוס מים חמים
1 כוס מים קרים
2 כפיות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
500 גרם קמח ( 3 וחצי כוסות קמח)
1 ביצה
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את המים הרותחים עם הסוכר, עד שהוא נמס.
2. מוסיפים עוד כוס מים קרים ואת השמרים ומערבבים מעט.
3. מניחים במיקרוגל ל- 5 דקות, לא מדליקים אותו!!!!
4. בקערה נפרדת מניחים הקמח.
5. מוציאים את קערת השמרים מהמיקרוגל, שופכים לקמח ומוסיפים גם את הביצה, המלח והשמן זית.
6. לשים את הבצק, אם הוא דביק – מוסיפים עוד קצת קמח.
7. מתפיחים את הבצק עד שהוא מכפיל את נפחו.
8. מחלקים ל-10 כדורים, לכל כדור- מאריכים מעט את הקצוות כך שיקבל צורה של מעין סמבוסק.
9. מכסים במגבת ומחכים עד שהבצק יכפיל את נפחו.
10. מחממים שמן בסיר עמוק.
11. מטגנים את הפריקסה כ-2 דקות מכל צד.
12. מניחים על נייר סופג.
את הפריקסה אפשר להקפיא ישר אחרי הטיגון ופריכותו נשמרת.
תוספות ממולצות: טונה, ביצה קשה, תפוא"ד, עריסה, צלפים.
אפשר להכין יום מראש?
אני מארחת ואין לי זמן באותו היום להתעסק עם זה
כן, אין בעיה להכין מראש.
אבל הייתי מכניסה להקפאה ישר אחרי הטיגון כדי שזה יישמר טרי 🙂
יצא טעים!
כולם נהנו!
מעולה! 🙂
תודה רבה!
יצא מתכון מנצח!
שמחה לשמוע נויה!