פריקסה הוא מנה מרשימה לאירוח: מכינים את הכל מראש וכל אחד ממלא עם מה שבא לו.
האפייה בתנור חוסכת את הטיגון והוא יוצא מאוד טעים ופריך.
מהמתכון יוצאים כ-10 פריקסה גדולים.
מצרכים:
לבצק
1/2 כוס מים חמים
1 כוס מים קרים
2 כפיות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
500 גרם קמח ( 3 וחצי כוסות קמח)
1 ביצה
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את המים הרותחים עם הסוכר, עד שהוא נמס.
2. מוסיפים עוד כוס מים קרים ואת השמרים ומערבבים מעט.
3. מניחים במיקרוגל ל- 5 דקות, לא מדליקים אותו!!!!
4. בקערה נפרדת מניחים הקמח.
5. מוציאים את קערת השמרים מהמיקרוגל, שופכים לקמח ומוסיפים גם את הביצה, המלח והשמן זית.
6. לשים את הבצק, אם הוא דביק – מוסיפים עוד קצת קמח.
7. מתפיחים את הבצק עד שהוא מכפיל את נפחו.
8. מדליקים את התנור ל- 200 מעלות.
9. מחלקים ל-10 כדורים, לכל כדור- מאריכים מעט את הקצוות כך שיקבל צורה של מעין סמבוסק.
10. מכסים במגבת ומחכים עד שהבצק יכפיל את נפחו.
11. אופים 15-20 דקות, עד שהבצק מזהיב.
תוספות לפריקסה: טונה, ביצה קשה, עריסה, פרוסות תפוא"ד, צלפים.
יש גם מתכון לסלט טונה קל ומהיר 🙂
מתכון מעולה לפריקסה אםוי וממש קל להכנה!
שמחה שאהבת דפנה 🙂
יש עוד מילואים שאת ממליצה עליהם?
הי רות,
אפשר למלא במה שאוהבים: סלט טונה במיונז, טונה בלי כלום,
עגבניות מיובשות, טפנד זיתים, סלט ירקות, ביצים קשות, מלפפון חמוץ וכו'..
הפריקסה יוצא מאוד טעים בכל מילוי 🙂
שלום,המתכון נשמע מצויין,האם אני יכולה להקפיא?כי אני מכינה רק לי ולבעלי.תודה
היי הדר!
אפשר להקפיא ואז לחמם בטוסטר,
עדיף לא במיקרוגל 🙂