פרגיות מקורמלות שמכינים ב- 10 דקות!
מה זה אומר פרגיות מקורמלות?
פרגיות עטופות ברוטב אדום דביק וטעים.
מבטיחה שכולם בבית ילקקו את האצבעות – גם הילדים. 🙂
וזה לוקח בדיוק 10 דקות!
זה היופי במתכון הזה.. אפשר להכין אותו ברגע האחרון לארוחת הערב או הצהריים.
והאמת שאפילו רצוי כי אם הוא עומד בחוץ/במקרר – הוא מאבד את המרקם הדביק ומבריק.
ועוד בונוס מדליק – לא צריך לשטוף כלים! הכל במחבת אחת וזהו…
מצרכים:
4 נתחי פרגית
2 כפות פפריקה מתוקה בשמן
2 כפות סילאן
1 כף גדושה סוכר חום – דמררה
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. שמים במחבת רחבה מעט שמן זית ומוסיפים את התבלינים.
2. מערבבים ומוסיפים 1/8 כוס מים, רק כדי שהכל יתאחה.
3. מניחים את הפרגיות במחבת ומכסים עם מכסה – זה שלב חשוב שיזרז את ההכנה.
4. אחרי 5 דקות – שהפרגיות הופכות להיות לבנות למעלה, מרימים את המכסה.
5. הופכים את הפרגיות וממשיכים לבשל – הפעם בלי לכסות!
6. בשלב זה הנוזלים יצטמצמו ויווצרו בועות שיהפכו לרוטב דביק וטעים.
7. מגישים ואוכלים. 🙂
אפשר להכין את הפרגיות ביחד עם פירה פרווה נימוח וטעים 🙂
כמה פשוט המתכון ויצא מה זה טעים.. אפילו בעלי התלהב 🙂
אפשר להחליף את הסילאן בדבש?
במתכון הזה אני פחות ממליצה על החלפה-
אם אין ברירה אז זה יעבוד אבל לא אולי לא ייצא אפקט הקירמול..
תנסי 🙂
יצא מצוין!
מעולה אסתי, שמחה לשמוע!
מנה שבאמת מוכנה תוך 10 דקות! מדהים!
שמחה שיצא מוצלח! 🙂
זורם גם עם חזה עוף?
כן, בטח 🙂
אם הוא פרוס דק- זה יהיה מוכן יותר מהר 🙂
תוגלי להגיד לי את המתכון לכמות של 10 פרגיות ? אני לא רוצה לפקשש חח תודה !!!
היי ורד,
הכמויות המדויקות ל-10 פרגיות הן:
5 כפות פפריקה מתוקה בשמן
5 כפות סילאן
3 כפות גדושות סוכר חום
2 כפיות מלח
אם לא נכנסים במחבת כל ה-10 פרגיות אז תחלקי לחצי ותעשי 5 כל פעם, כדי שכל אחת תספוג את הטעמים.
בסוף ההכנה הפרגיות יקבלו מרקם מבריק וקרמלי, כדי להנות ממנו צריך לאכול מיד ולא כדי להשאיר שיתקרר,
זה עדיין יהיה טעים אבל לא אותו הדבר 🙂
ובנוסף מזה פפריקה בשמן ?
פפריקה בשמן זו פפריקה מעושנת,
היא כמו הפפריקה המתוקה הרגילה אבל יש לה טעם אחר כי תהליך ההכנה שלה שונה לחלוטין 🙂
אפשר למצוא אותה בכל חנות תבלינים/ סופר.
אני משתמשת רק בה ולךא בפפריקות אחרות 🙂
תודה תודה אין עלייך !!!!
בכיף! 🙂
הי, נשמע מעולה, אפשר להחליף סילן בצ'ילי?
הי אנג'לה,
הסילאן עוזר לפרגיות להתקרמל וזה יוצר מרקם מטורף וטעים..
אם אין אפשר להחליף בסירופ מייפל 🙂
אני באמת לא יודעת איך זה ייצא עם צ'ילי..
היי
על אש גבוהה או נמוכה?
האם אפשר להשתמש בפפריקה מתוקה רגילה?
היי מירב!
את הפרגיות מחממים על אש בינונית,
אפשר להשתמש בפפריקה מתוקה רגילה 🙂
מעדן וכל כך קל להכנה.
הכפלתי כמויות ולא נשאר פירור. בפעם הבאה משלשת .
איזה כיף לשמוע!
🙂