פסטו ביתי יוצא טעים פי כמה כמה מאשר הקנוי, ההכנה שלו מאוד פשוטה וקלה- 10 דקות ויש פסטו טרי!
במתכון כאן לא שמתי שום בגלל הילדים ופרמזן כדי שהוא יהיה פרווה- אפשר להוסיף 3 שיני שום/ כוס פרמזן מגוררת דק.
את הפסטו מאחסנים במקרר והוא מחזיק מעמד כחודש 🙂
אפשר להוסיף אותו לפסטות כמו שהוא וגם עם רוטב או סתם למרוח על הלחם בתוספת גבינות.
מצרכים:
2 צרורות של בזיליקום ירוק
1 כוס אגוזי מלך
3 כפות צנוברים
1/2 כוס שמן זית
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. שוטפים את עלי הבזיליקום, חותכים בסכין את הגבעולים.
2. שמים את כל החומרים במעבד מזון ומערבבים כשתי דקות, עד שהכל מתאחה.
3. מדי פעם מרימים את מכסה המעבד מזון ודוחפים קצת את העלים פנימה.
4. בודקים את התיבול, ואם צריך אז מוסיפים עוד מלח או עוד שמן זית.
את הפסטו צריך לטחון טוב אז תשאירו אותו לפחות 2-3 דקות בטחינה, עד שהכל מגיע למרקם שאתם מכירים.
אפשר להוסיף אותו גם לפסטה
חובה להוסיף צנוברים בפסטו?
בגלל שאין שום במתכון- הצנוברים מוסיפים המון טעם וחבל לוותר עליהם.
הכנתי ויצא מעולה!
תודה!
בכיף!
הי סאלי,
כמה זמן זה מחזיק במקרר?
ותודה על כל המתכונים שאת שולחת ומעדכנת במייל!
עוזר לי מאוד לעקוב ולקבל מתכונים קלים להכנה כל השבוע!
הפסטו מחזיק מעמד שבועיים במקרר.
שמחה שאת מקבלת את כל העדכונים 🙂
אם אני קונה את הבזיליקום בסופר,
כמה לקנות?
החבילות בסופר מאוד קטנות יחסית לשוק,
מהסופר תצטרכי כ-5 חבילות שמגיעות בתוך אריזת פלסטיק.