פסטה עם פרגית שמוכנה תוך 10 דקות והכל בסיר אחד, ככה גם אין כלים 🙂
אפשר לשים כל סוג של פסטה שאוהבים וזה יוצא מעולה וטעים ממש.
בגלל שהפסטה מתבשלת עם הרוטב, כדאי לאכול אותה כשהיא מוכנה ולא למחרת.
מצרכים:
1/2 חבילה פסטה, מכל סוג שאוהבים
300 גרם פרגית, חתוכה לקוביות
1 כף שמן זית
1 כוס עגבניות מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
1 כף גדושה בזיליקום יבש
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית מלח ים אטלנטי (אפשר 1/2 כפית מלח רגיל במקום)
מעט פלפל שחור
3 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
1. מחממים מעט את שמן הזית במחבבת.
2. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים, עד שהן מלבינות.
3. מוסיפים את הרסק, ושאר החומרים, מוסיפים כוס מים רותחים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה- 3 דקות בערך.
4. מערבבים את הרוטב ומוסיפים את הפסטה.
5. מוסיפים עוד כוס מים ומבשלים עד לרתיחה.
6. מנמיכים את האש, מוסיפים את הכוס השלישית, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה 5 דקות.
7. מכבים את הגז, מחכים כמה דקות, מערבבים ואוכלים 🙂
יש גם מתכון מעולה לאטריות רחבות ברוטב בולונז שילדים אוהבים במיוחד 🙂
הכנתי אתמול לארוחת ערב ויצא מעולה!
תודה על המתכון והרעיון!
שמחה לשמוע פז!
יצא מהמם וטעים!
שמחה לשמוע! 🙂
מנה מעולה!
תודה רון! 🙂
אפשר לשים מים רגילים או שחייבים מים רותחים?
אפשר מים רגילים אבל ייקח לפסטה יותר מ-10 דקות להתבשל 🙂
הכנתי אתמול לנכדים ויצא מעולה!
גם הקטן בן השנה טרף הכל!
שמחה לשמוע חנה! 🙂
היי, להכין חבילה שלמה של פסטה צריך להכפיל את הכול?
היי קרן!
את לא חייבת להכפיל את הכמות של הפרגיות אבל כל השאר תכפילי 🙂
שיהיה בתאבון! 🙂
וואוווו איזה אליפות. תודההה