רוטב מפנק שעם המתכון הנכון הוא ירגיש יותר טעים ומוצלח מכל מנה כזו שתאכלו במסעדה.
ההכנה מאוד פשוטה וקלה ואפשר להכין את הפסטה יום לפני ואת הרוטב ב"רגע האחרון".
כדי שהפסטה תשמר טוב במקרר – ערבבו אותה עם שמן זית לאחר הסינון מהמים. 🙂
המתכון מתאים לחבילה אחת של פסטה, מכל סוג שתבחרו.
מצרכים:
20 גרם חמאה
2 כפות שמן
1 סלסלה של פטריות שמפניון טריות
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב
2 כפיות קורנפלור
1 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מחממים את החמאה והשמן במחבת.
2. חותכים את הפטריות לפרוסות ומוסיפים למחבת, מטגנים עד להשחמה.
3. מוסיפים את השמנת המתוקה, החלב, התבלינים, למעט הקורנפלור ומערבבים.
4. מביאים לידי רתיחה, מוציאים מעט מהרוטב ומערבבים ביחד עם הקורנפלור (כרבע כוס).
5. מחזירים חזרה לסיר ומערבבים עוד 5 דקות, עד שמסמיך.
6. מכבים את האש ומוזגים על פסטה מוכנה.
הוספת קורנפלור היא לא חובה אבל מסמיכה את הרוטב מעט במקום שיהיה דליל,
אם רוצים- אפשר לדלג על השלב הזה.
ראיתם כבר את המתכון לעוגת גבינה ורודה ללא צבעי מאכל וללא אפייה? 🙂
יצא מה זה טעים!
ממש כמו של המסעדות! תודה !!!
בכיף 🙂
נכין ביום שישי לחג שבועות
מעולה! תהנו!
חג שמח 🙂
אשמח לקבל מתכונים למייל
הי נורית,
בשמחה!
מומנת להרשם בלינק למטה 🙂
רציתי לדעת איזה פסטה ומה הכמות בתודה מראש
היי,
כל סוג של פסטה מתאימה,
הכמות מספיקה לשקית אחת של פסטה במשקל חצי ק"ג
כמה פסטה לשים ואיזה סוג של פסטה
הי מרים,
הרוטב מספיק לשקית אחת של פסטה (שקית סטנדרטית של 500 גרם פסטה יבשה),
את יכולה להשתמש באיזה סוג שאתם אוהבים 🙂
הכנתי לשבועות ויצא ממש טעים!
תודה
בכיף! 🙂
רוטב מצויין! הכל חוסל!
מעולה! איזה כיף לשמוע! 🙂
אפשר בקלות לוותר על הקורנפלור ולתת לשמנת להתבשל עוד קצת עד שתסמיך.
אני שמה שמנת 15% ומוסיפה גם הרבה שום כתוש.
לחבילת פסטה שלמה רצוי לפחות 2 שמנת מתוקה.
הי דנה,
אם משתמשים בשמנת מתוקה 15% אז בהחלט צריך 2 שמנות,
המתכון פה כולל שמנת מתוקה 38% וחלב, אז המרקם הוא מעט שונה.
אני אוהבת להסמיך את זה מעט כי אז זה יוצא יותר מוצלח, פחות דליל.
לגבי השום- זה עניין של טעם, אצלי הילדים לא אוהבים שום 🙂
הכנתי ויצא מ-ע-ו-ל-ה!!!
רוטב סמיך וכל כך טעים!
שמחה לשמוע מיה!