![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
---|
רוטב קל להכנה וטעים מאוד- בזכות הסלמון שמשדרג את המנה למנה של מסעדות 🙂
המתכון הוא רק לרוטב והוא מספיק לחבילה אחת של פסטה באיזו צורה שתבחרו.
טיפ להכנת הפסטה – הכינו את הפסטה במקביל למתכון ולאחר הסינון ערבבו אותה עם שמן זית.
כך היא לא תידבק אחת לשניה גם למחרת במקרר.
מצרכים:
2 כפות שמן זית
2 פילטים של סלמון
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב
2 כפיות קורנפלור
1 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן במחבת.
2. חותכים את הסלמון לקוביות ומוסיפים למחבת, מטגנים 5 דקות, תוך כדי עירבוב מדי פעם.
3. מוסיפים את השמנת המתוקה, החלב, והתבלינים, למעט הקורנפלור ומערבבים.
4. מביאים לידי רתיחה.
5. מערבבים את הקורנפלור בכוס עם מעט מהרוטב ומוזגים חזרה לסיר.
6. מערבבים עוד שתי דקות, עד שמסמיך מעט.
7. מוזגים על הפסטה ונהנים
אפשר גם להכין קיש פטריות 🙂
היי סאלי,
רציתי לשאול מה הכוונה לפילטים של סלמון?
ותודה על כל המתכונים המהממים!
הכוונה ל-2 חתיכות של סלמון קפוא או טרי,
2 רצועות נקיות מהדג, זה מספיק בשביל הרוטב 🙂
יצא מעולה!
מעולה! שמחה לשמוע! 🙂
אפשר לשים דג אחר חוץ מסלמון?
לא מכירה דג אחר שהולך טוב עם פסטה ושמנת חוץ מסלמון
סלמון מעושן גם יילך טוב?
כן שירלי,
יילך מצויין 🙂
תוסיפי אותו בסוף, אחרי שהרוטב שמנת כבר מוכן.
היי האם אפשר לשים שמנת 15 % במקום 38% ?
היי חן!
אפשר לשים 15% במקום,
אבל תשימי 2 שמנת לבישול 15% ובלי החלב במתכון 🙂