![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
---|
רוטב שממש קל להכין ומאוד מרשים לארוחות חלביות כי הוא נראה מאוד מושקע.
המתכון הוא רק לרוטב והוא מספיק לחבילה אחת של פסטה באיזו צורה שתבחרו.
טיפ להכנת הפסטה – הכינו את הפסטה במקביל למתכון ולאחר הסינון ערבבו אותה עם שמן זית.
כך היא לא תידבק אחת לשניה גם למחרת במקרר.
מצרכים:
2 כפות שמן זית
2 בטטות
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב
2 כפיות קורנפלור
1 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית מלח
100 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן במחבת.
2. חותכים את הבטטות לקוביות ומוסיפים למחבת, מטגנים 5 דקות, תוך כדי עירבוב מדי פעם.
3. מוסיפים את השמנת המתוקה, החלב, והתבלינים, למעט הקורנפלור ומערבבים.
4. מביאים לידי רתיחה.
5. מערבבים את הקורנפלור בכוס עם מעט מהרוטב ומוזגים חזרה לסיר.
6. מערבבים עוד שתי דקות, עד שמסמיך מעט.
7. מוסיפים את הגבינת מוצרלה ומערבבים.
8. מכבים את האש ומחכים 5 דקות, עד שהכל מסמיך.
יש גם מתכון מעולה לפירה בטטות 🙂
אפשר לשים שמנת לבישול במקום שמנת מתוקה?
כן, אפשר.
תחליפי את השמנת המתוקה והחלב ב2 שמנת לבישול.