![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
---|
רוטב שמשלב את שלושת הדברים שאני הכי אוהבת – עגבניות, שמנת ופטריות. 🙂
רוטב שממש קל להכין ומאוד מרשים לארוחות חלביות כי הוא נראה מאוד מושקע.
המתכון הוא רק לרוטב והוא מספיק לחבילה אחת של פסטה באיזו צורה שתבחרו.
טיפ להכנת הפסטה – הכינו את הפסטה במקביל למתכון ולאחר הסינון ערבבו אותה עם שמן זית.
כך היא לא תידבק אחת לשניה גם למחרת במקרר.
מצרכים:
20 גרם חמאה
2 כפות שמן
1 סלסלה קטנה של פטריות שמפניון טריות
1 שמנת מתוקה 32%
1/2 כוס חלב
2 כפות קורנפלור
1 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית מלח
1 כף רסק עגבניות
3/4 כוס עגבניות מרוסקות
אופן ההכנה:
1. מחממים את החמאה והשמן במחבת.
2. חותכים את הפטריות לפרוסות ומוסיפים למחבת, מטגנים עד להשחמה.
3. מוסיפים את השמנת המתוקה, החלב, והתבלינים, למעט הקורנפלור ומערבבים.
4. מביאים לידי רתיחה.
5. מערבבים את הקורנפלור בכוס עם מעט מהרוטב ומוזגים חזרה לסיר.
6. מוסיפים את הרסק והעגבניות המרוסקות ומערבבים.
7. מביאים לידי רתיחה, מכבים את האש ומוזגים על פסטה מוכנה.
יש גם מתכון ללזניית פטריות מעולה!
היו לי אורחים והכנתי את המתכון.. יצא פצצה..
והם מה זה התלהבו מהשילוב!
ותודה על כל המתכונים.. האתר שלך פשוט מהממם!
תודה רבה! 🙂
מאז שהכרתי את המתכון הזה אני לא מכינה יותר רוטב רוזה בלי פטריות,
זה אחד המתכונים הכי טובים.
שמחה שאהבת!
אפשר לשים שמנת לבישול במקום שמנת מתוקה?
הי טל,
אפשר להחליף, אין בעיה, זה ייצא פחות שמנתי 🙂
כדי שזה לא יהיה דליל מדיי-
להשתמש ב-2 שמנת לבישול ולהוריד את החצי כוס חלב שבמתכון.
מנה מדהימה!
ממש ממש מוצלחת!
מעולה נופר!
שיהיה בתאבון!
מנה טעימה ברמות!!!
תודה מעיין!
שמחה לשמוע! 🙂